Bakan Isikhan Açiklamasi 'SGK'ya En Fazla Prim Borcu Olan 5 Belediyenin Tamami CHP'li Belediyelerdir'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, “SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamami CHP’li belediyelerdir. Bu gerçek yerel seçimler öncesinde de böyleydi” dedi.

Bakan Isikhan Açiklamasi 'SGK'ya En Fazla Prim Borcu Olan 5 Belediyenin Tamami CHP'li Belediyelerdir'
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Isikhan, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) en fazla prim borcu olan 5 belediyeyi açikladi.

Bakan Isikhan sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi paylasimda sunlari kaydetti:

“Belediyelerin SGK’ya olan prim borçlari ile ilgili birtakim gerçekleri aziz milletimize aktarmamiz ve CHP’li bazi yetkililerin ortaya attigi yanlis bilgileri düzeltmemiz gerekiyor. SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamami CHP’li belediyelerdir. Bu gerçek yerel seçimler öncesinde de böyleydi. Seçimlerden önce yaptigimiz açiklamada da bunu ifade etmistik. Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 milyar TL’ye ulasmis durumda. Bu borçlarin yüzde 67,7’si tek basina CHP’li belediyelere ait. SGK’ya en fazla prim borcu olan Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin borcu 5 milyar 751 milyon TL’dir. Belediyeyi 2019’da AK Parti’den devraldiginda borcu 225 Milyon TL iken, bugün itibariyla 25,5 katina çikmistir. Dolayisiyla ‘seçim oldu’ diyerek kafa karisikligi olusturmaya, aziz milletimizi yalanlarla aldatmaya çalismanin kimseye faydasi yoktur. CHP’li belediye baskanlarina tavsiyemiz; emekçilerin alin terinin hakki olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridir. Meseleyi siyasi parti rekabeti veya hamaset üzerinden degil veriler ve rakamlar üzerinden sadece gerçekleri söyleyerek paylasmamiz gerekiyor.”

Bakan Isikhan’in paylastigi verilere göre en çok borcu olan 5 belediye ve borçlari ise söyle:

Ankara Büyüksehir Belediyesi 5,7 milyar lira, Izmir Büyüksehir Belediyesi 5,3 lira, Istanbul Büyüksehir Belediyesi 3,3 milyar lira, Adana Büyüksehir Belediyesi 3 milyar lira, Sisli Ilçe Belediyesi 1,8 milyar lira.
Kaynak: İHA