Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin Internet Sitesi 'Erisilebilirlik Menüsü'yle Engelli Vatandaslarin Hizmetine Sunuldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi engelli vatandaslarin sosyal hizmetlere ve sosyal yardimlara erisimlerinin kolaylastirilmasi amaciyla internet sitesini yeniden tasarlayarak, hazirlanan ‘Erisilebilirlik Menüsü’nü kullanima sundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan erisilebilirligin Türkiye’de yayginlastirilmasi için kapsamli çalismalar devam ediyor. Bu çerçevede ‘erisilebilirlik herkes içindir’ mottosuyla erisilebilirligi herkesin, istedigi her yere ve her hizmete, bagimsiz ve güvenli olarak ulasabilmesi ve bunlari kullanabilmesi için bakanligin aile.gov.tr web sitesine yeni özellikler eklendi.

Engelli vatandaslarin Bakanligin internet sitesinin içerigine erisimini kolaylastirmak ve basta kadin, çocuk, engelli ve yaslilar ile sehit yakini, gazi ve gazi yakinlari olmak üzere özel politika gerektiren vatandaslara yönelik sagladigi koruyucu ve önleyici programlara daha kolay ulasabilmesi adina ‘Erisilebilirlik Menüsü’ kullanima sunuldu.

Ekran okuyucu, seçili alan okuyucu, baglanti vurgulama, büyük metin, disleksi dostu, kontrast renk ayari özelliklerini içeren ‘Erisilebilirlik Menüsü’ vatandaslarin bakanligin yürüttügü çalismalar ile ihtiyaç duyduklari sosyal hizmetlere ve sosyal yardimlara bilgisayar ve cep telefonlarindan daha kolay ve hizli bir sekilde ulasabilmesi imkani sagliyor.
Kaynak: İHA