25.Uluslararasi Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali Uluslararasi El Sanatlari Sergisi Açildi

25.Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli duraklarindan biri olan ‘Dünya Sanatla Naksediyor’ Uluslararasi Dünya Nakislari Çalistayi ve ‘Emegin Askiyla Üreten Eller’ Uluslararasi El Sanatlari Sergisi açildi.

25.Uluslararasi Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali Uluslararasi El Sanatlari Sergisi Açildi
Büyükçekmece Belediyesi tarafindan 25. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenen ‘Dünya Sanatla Naksediyor’ adiyla Uluslararasi Dünya Nakislari Çalistayi ve ‘Emegin Askiyla Üreten Eller’ Uluslararasi El Sanatlari Sergisi açildi. Festival çerçevesinde ‘Dünyanin En Büyük Satranç Koleksiyonu Sergisi’ ve ‘Uluslararasi Zeka ve Beceri Oyunlari Atölyesi’ de açildi.

Büyükçekmece Kültürpark’ta gerçeklesen sergilerin açilisina Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Çatalca Belediye Baskani Erhan Güzel, CHP 24. Dönem Milletvekili Süleyman Çelebi, Belediye Meclis Üyeleri, Baskan Yardimcilari, danismanlar, daire müdürleri, STK’lar, muhtarlar ve 75 ülkeden gelen sanat elçileri ve 21 ülkeden de 136 zanaatkar katildi.



“Kültür ve sanata katkisi için böyle festivallerin düzenlenmesi gerekiyor”

Dünyanin dört bir yanindan sanat elçisinin katildigi 25.Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde satranç, hali-kilim dokuma, filografi, sim sirma, nakis, cam boyama, deri isleme, bakir isleme, seramik, hasir örme, metal isleme, ahsap oyuncak, minyatür, çini-çark torna, kirkyama, tahta baski, dantel gibi birçok el sanatinin icra edildigi el emegi, özel eserler yer aliyor.

“Dünyanin En Büyük Satranç Koleksiyonu”

Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsaminda Koleksiyoner Akin Gökyay’in Dünya’nin 117 ülkesinden topladigi ve 746 parçadan olusan “Dünyanin En Büyük Satranç Kolleksiyonu” sergilendi. Büyükçekmece Kültüpark Müze’de düzenlenen törenle Akin Gökyay’in oglu Güray Gökyay da katildi.



‘’Dünya insanlarinin geçmisteki yasantilariyla ilgili inanilmaz bir çalisma var’’

Uluslararasi El Sanatlari Sergisi stantlarini tek tek gezen Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, geçmisten günümüze kadar gelmis nadide eserlerin önemini vurgulayarak, ‘’Uluslararasi 25. Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bugün Büyükçekmece’deki Kursunluhan’da yani Mimar Sinan’in yapmis oldugu Kervansaray’da kapilarini açti. Istanbul halkini sanati seyretmeye, buradaki kültür bayramini izlemeye davet ediyoruz. Bu sene El Sanatlari Sergisi’nde inanilmaz boyutta kültür etkinlikleri var. Görmedigimiz, dünya insanlarinin geçmisteki yasantilariyla ilgili inanilmaz bir çalisma var” dedi.



“Herkesi Büyükçekmece’ye festival etkinliklerine, kültür zenginliklerini izlemeye davet ediyorum”

Tarihi geçmisi hatirlamak isteyenleri sergiyi ziyaret etmeleri gerektigini belirten Akgün, “200, 300, 500 sene önce, 1000 sene önce uygulanmis, yapilmis ister kap kacak, ister giyim kusam veyahut diger materyalleri görmek istiyorsaniz, geçmisimizi hatirlamak istiyorsaniz özellikle tarihi geçmisimizi Büyükçekmece 25. Uluslararasi Kültür ve Sanat Festivali’nde bu zenginlikleri seyredebilirsiniz. Burasi Uluslararasi 25. Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin el sanatlari bölümü. El sanatlari Atölyesi, yaklasik 40, 50 civarinda devlet katiliyor. Festivale katilim bu sene 75 ülkeyle sinirlandirilmisti ama 80’i geçti. Önemli bir kültür zenginligini paylasiyoruz. Herkesi Büyükçekmece’ye festival etkinliklerine, kültür zenginliklerini izlemeye davet ediyorum. Herkesi 29 Temmuz Aksami Büyükçekmece Mimarsinan Köprüsü’nün üzerine davet ediyorum. Saat tam 20.00’den itibaren Uluslararasi 25. Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin resmi açilis töreni yapilacaktir. Diger zenginlikleri de ayni zamanda göreceksiniz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA