16 Farkli Ülkeden 85 Kuklanin Yer Aldigi Sergi Açildi

25.Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde kukla sanatinin dünya çapinda en özel örneklerini bir araya getiren Uluslararasi Kukla Atölyesi Sergisi’nin açilisi gerçeklesti.

16 Farkli Ülkeden 85 Kuklanin Yer Aldigi Sergi Açildi
25.Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsaminda dünyaca ünlü kukla sanatçilarinin emegiyle hayat bulan, kukla sanatinin dünya çapinda en özel örneklerini bir araya getiren Uluslararasi Kukla Atölyesi Sergisi’nin açilisi gerçeklesti. Atatürk Kültür Merkezi’nde 16 farkli ülkeden 85 kuklanin yer aldigi serginin açilisini Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün gerçeklestirdi.

19.yüzyildan günümüze kadar gelen kuklalar yer aliyor

19. yüzyildan günümüze kadar gelen kuklalarin yer aldigi Dünya Kuklalari Sergisi sanatseverler tarafindan yogun ilgi gördü. Kukla Festivali’nin kreatörlügünü yapan Cengiz Özek, büyükten küçüge festivale katilan herkesin kuklayi yakindan taniyabileceklerini belirterek sunlari söyledi: ‘’Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali içerisinde yer alan Kukla Festivali’nin bu yilki kreatörlügünü ben üstlenmis durumdayim. 46 yildir kukla sanatiyla ilgileniyorum. Kukla deyince nedense insanlarin aklina önce çocuklar geliyor. Kuklanin büyükleri de heyecanlandirdigini bilmemiz ve tanik olmamiz gerekiyor. Iste bu festivaller bizi bu noktalara sürüklüyor. Bu heyecani yasatabiliyor. Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenledigi bu festival diger kollariyla ve kuklayla oldukça insani heyecanlandiran, içindeki kesfedici, maceraci duygulari, dürtüleri harekete geçiren bir festival. Biz de bu yilki festival kapsaminda kukla bölümünde 6 degisik ülkeden 7 grupla seyircilerimize ‘’Merhaba’’ demek istedik. Tabii ki gösterilerin yani sira seyircilerimiz gerek büyükler gerek çocuklar olmak üzere atölye çalismalariyla da kuklayi daha yakindan taniyabilecekler ve Atatürk Kültür Merkezi’nde açilan Dünya Kuklalari Sergisi’ni de görebilirler. 16 degisik ülkeden 85 kukla yer aliyor.’’

Muhtesem kukla gösterileri gerçeklesti

Uluslararasi Kukla Atölyesi Sergisi açilisinin ardindan festivale Türkiye’den gelen ünlü kukla sanatçisi Ercan Sönmez, Hong Kong’dan gelen ünlü kukla sanatçisi Cheung Chun Fai, Italya’dan gelen ünlü kukla sanatçisi Gianluca Di Matteo, Ispanya’dan gelen ünlü kukla sanatçisi Toni Zafra, Meksika’dan gelen ünlü kukla sanatçisi Diego Ugalde, Peru’dan gelen ünlü kukla sanatçisi Jose Navarro’ nun muhtesem kukla gösterileri izleyenlere unutulmaz anlar yasatti. Gecenin finalinde Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Kukla Festivali Kreatörü Cengiz Özek’e ve dünyanin dört bir yanindan festivale kukla sanatini tanitmaya gelen sanatçilara plaket takdim edip her birini ayri ayri tebrik etti.
Kaynak: İHA