15 Temmuz Kahramaninin Adi, Mengen'de Çocuk Parkina Verildi

Asçilar diyari Mengen’de, Vatan Caddesi üzerinde bulunan çocuk parki yenilenerek 15 Temmuz Kahramani Doç. Dr. Mustafa Çaliskan adiyla hizmete açildi.

15 Temmuz Kahramaninin Adi, Mengen'de Çocuk Parkina Verildi
Açilisa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardimcisi Sevim Sayim Madak, eski Saglik Bakan Yardimcisi Ahmet Baha Ögütken, Emniyet Genel Müdür Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Çaliskan, birçok kurum müdürü, siyasi parti baskanlari ve vatandaslar katildi.

Açilista çocuklara palyaço gösterileri düzenlendi ve protokol ile çocuklar birlikte kurdeleyi kesti.

Bakan Yardimcisi Sevim Sayim Madak, 15 Temmuz’da Türk milletinin destan yazdigini belirterek açilista bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Madak, “15 Temmuz destanini nesilden nesle aktarmaya vesile olacak olan parki hediye eden Mengen Belediye Baskanimiz Vural Turan’a tesekkür ederim” dedi.

Mengen Belediye Baskani Vural Turan ise eski dönemde atil vaziyette duran çocuk parkini yenileme karari aldiklarini belirterek, "Bu süreçte 15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere aktarmak ve hain darbe girisiminin seyrini degistiren dönemin Istanbul Il Emniyet Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çaliskan’in aziz milletimiz için korkusuzca göstermis oldugu mücadeleyi yasatmak adina atil vaziyette duran parkimizi yenileyerek yeni adiyla hizmete açiyoruz” dedi.

Açilista konusan Emniyet Genel Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Mustafa Çaliskan ise "Bugün burada olmaktan çok onur duydum. Allah bize bir nöbet nasip etti. Biz de bu nöbetimizi tuttuk görevimizi yaptik. Buraya 15 Temmuz kahramani yazilmis. 15 Temmuz kahramani öncelikle Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dir, ondan sonra sehitlerimizdir, gazilerimizdir. Kahraman kelimesi tüm Türk milletidir. Kahraman deyince Türk milletini gözünüzün önüne getirin" dedi.

Kurdele kesiminin ardindan heyet, parki gezerek vatandaslarla sohbet etti ve hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA