Yaylalardaki Turistik Tesisler Mercek Altina Alindi

Trabzon Büyüksehir Belediyesi zabita ekipleri, yaylalarda hizmet veren turistik isletmeleri denetliyor. Bu kapsamda Akçaabat ilçesindeki Hidirnebi Yaylasi’nda faaliyet gösteren isletmeler denetlenirken, eksikleri bulunan 5 isletme uyarildi.

Yaylalardaki Turistik Tesisler Mercek Altina Alindi
Trabzon Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanligi ekipleri, kentin cazibe merkezlerinden olan ve her yil yerli-yabanci binlerce ziyaretçi agirlayan Hidirnebi Yaylasi’nda bulunan 7 isletmeyi denetledi. Denetimlerde Ticaret Il Müdürlügü, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi ekipleri de yer aldi. Temizlik, fiyat tarifesi ve gida güvenligi konularinda denetlenen isletmelerden 5’ine uyari yapilarak eksiklerinin giderilmesi için süre tanindi.

Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Turizm sezonunun sekteye ugramamasi ve insan sagliginin olumsuz etkilenmemesi için denetimlerimiz sürecek. Temizlik, fiyat tarifesi ve gida güvenligi konusunda asla taviz vermeyecegiz. Denetimlerimiz kent genelinde sürecek. Vatandaslarimiz veya kentimize turist olarak gelen misafirlerimiz, olumsuz bir durum gözlemlediklerinde Trabzon Iletisim ve Koordinasyon Merkezi’nin (TIKOM) Alo 153 hattina, Alo 174 gida hattina ya da Alo 175 tüketici danisma hattina 7/24 sikayetlerini bildirebilirler” denildi.
Kaynak: İHA