Yakin Dogu Üniversitesi, Türkiye'nin En Iyi Ilk 3 Vakif Üniversitesi Arasinda Gösterildi

ODTÜ URAP “2023-2024 Dünya Alan Siralamasi” yayinlandi. KKTC’de 10 alan ile en fazla baslikta siralamaya giren Yakin Dogu Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi ilk üç vakif üniversitesinden biri olmayi basardi.

Yakin Dogu Üniversitesi, Türkiye'nin En Iyi Ilk 3 Vakif Üniversitesi Arasinda Gösterildi
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafindan hazirlanan “2023-2024 Dünya Alan Siralamasi” açiklandi. Siralamada 10 alanda yer alan Yakin Dogu Üniversitesi, KKTC’nin en fazla alanda siralamaya giren üniversitesi oldu.

Fizik Bilimleri, Matematik Bilimleri, Elektrik ve Elektronik Mühendisligi, Çevre Bilimleri, Mühendislik, Bilgi ve Bilgisayar Bilimleri, Teknoloji, Biyoloji Bilimleri, Kimya Bilimleri ile Tip ve Saglik Bilimleri alanlarinda dünyanin en iyi üniversiteleri arasinda yer alan Yakin Dogu Üniversitesi, bu alanlarin 9’unda Türkiye’nin en iyi ilk 3 vakif üniversitesi arasinda yer aldi. Yakin Dogu Üniversitesi, Mühendislik ve Fizik Bilimleri alanlarinda ise Türkiye genelinde en iyi vakif üniversitesi oldu.

Yakin Dogu Üniversitesi, ODTÜ URAP’in Kasim ayinda açikladigi “Dünya Üniversiteler Siralamasi”nda da Kuzey Kibris’in en iyi üniversitesi olarak yer almis, Türkiye genelinde ise en iyi iki vakif üniversitesinden biri olarak en iyi ilk 10 üniversite arasinda yer almisti.

Prof. Dr. Irfan Suat Günsel: “ODTÜ URAP’in açikladigi sonuçlar; en iyi üniversitelerden biri oldugumuzu tescilliyor.”

Yakin Dogu Olusumu Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, ODTÜ URAP’in açikladigi alan siralamalarinda 10 alanda dünyanin en iyi üniversiteleri arasinda yer almanin gururunu yasadiklarini söyledi.

Mühendislik ve fizik bilimleri alanlarinda Türkiye’nin en iyi vakif üniversitesi, dört alanda en iyi iki vakif üniversitesinden biri, üç alanda ise ilk üç vakif üniversitesi arasinda yer aldiklarini vurgulayan Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, “ODTÜ URAP’in açikladigi sonuçlar; mühendislikten sagliga, temel bilimlerden çevre bilimlerine kadar çok genis bir alanda dünyadaki en iyi üniversitelerden biri oldugumuzu tescilliyor” ifadesini kullandi.

“Ingiltere, Amerika Birlesik Devletleri, Çin ve Türkiye merkezli yüksekögretim derecelendirme kurumlarinin yayimladigi siralamalarda; farkli metodolojiler kullanilmasina ragmen, birbirlerini teyit eden birkaç çarpici sonuç dikkat çekiyor” diyen Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, “Bu sonuçlara göre; Yakin Dogu Üniversitesi, Kuzey Kibris’in en iyi üniversitesidir. Ayrica, Türkiye’deki üniversiteler arasinda da en iyi ilk 3 vakif üniversitesinden biriyiz. Bu sonuçlar bütün arastirmalarin ortak sonuçlari arasinda yer aliyor” ifadesini kullandi.

Prof. Dr. Tamer Sanlidag: “Üniversitemizin küresel ölçekte sahip oldugu bu sayginlik, ögrencilerimizin tercihlerine de yansiyor.”

Yakin Dogu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Sanlidag ise ODTÜ URAP tarafindan açiklanan siralamasinda elde edilen sonuçlarin Yakin Dogu Üniversitesi’nin sahip oldugu arastirma vizyonunun bir yansimasi oldugunu vurguladi. Times Higher Education’in dünyadaki en iyi 50 yas alti üniversiteleri siraladigi “Genç Üniversite Siralamasi 2024”te, Yakin Dogu Üniversitesi’nin dünya genelinde 139’uncu sirada yer aldigini da hatirlatan Prof. Dr. Tamer Sanlidag, “Üniversitemizin küresel ölçekte sahip oldugu bu sayginlik, ögrencilerimizin tercihlerine de yansiyor. Yakin Dogu Üniversitesi’nin son 8 yildir Kuzey Kibris’in en çok tercih edilen üniversitesi olmasi da bunun en önemli göstergesi” ifadesini kullandi.

Prof. Dr. Sanlidag, “Bu basarida büyük emekleri olan, özverili bir sekilde yürüttükleri nitelikli arastirmalari ile bilimin her alanina büyük katkilar saglayan, yol arkadasligi yapmaktan onur duydugum bütün meslektaslarimi gönülden kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA