Van'da Isten Çikarilanlar Açiklamasi 'Hem Sözlü Hem De Fiziki Siddete Maruz Kaldik'

Van’daki belediyelerden çikarilan isçiler, dünkü eylemleri sirasinda bir grubun saldirisina ugrarken, saldirida 2 isçi hafif sekilde yaralandi.

Van'da Isten Çikarilanlar Açiklamasi 'Hem Sözlü Hem De Fiziki Siddete Maruz Kaldik'
DEM Partili Van Büyüksehir Belediyesi ile Ipekyolu Belediyesi, 1 Mayis Isçi Bayrami’ndan 1 gün sonra gönderilen bir SMS ile çok sayida isçinin is akdine son vermisti. Isten çikarilan isçiler, HAK-IS Van Subesi öncülügündeki eylemlerini yaklasik 3 aydir araliksiz sürdürüyor. Ipekyolu Belediye binasi önünde dün eylemlerini sürdüren isçiler, bir grubun ilk olarak sözlü saldirisin maruz kaldi. Daha sonra çikan tartisma kavgaya dönüstü. Kavgada biri engelli olmak üzere 2 isçi yararlanirken, 6 saldirgan ise gözaltina alindi.

Konuya iliskin konusan Emrah Esen isimli engelli isçi, saldiri sonrasi burnundan yara aldigini anlatti. Engelli olmasina ragmen böyle bir olayla karsilastigini ifade eden Esen, darp raporu aldigini ve saldirganlardan sikayetçi oldugunu kaydetti.



“Magduriyet üzerinden siyasi propaganda yapmak çok kötü”

90 gün önce Ipekyolu Belediyesinden isten çikarildigini ifade eden Bilal Firat ise “Burada sikintilar anlata anlata bitmez. Buraya gelen herkesin degisik hikayesi var. Dün buraya 5-6 kisi gelip ‘açlarin çadiri’ dedi.

Magduriyet üzerinden siyasi propaganda yapmak çok kötüdür” dedi.



“Yilmayacagiz, buradayiz”

Sürekli sözlü saldirilara maruz kaldigini dile getiren Arzu Yilmaz isimli isçi de “Burada bulundugumuz süre içinde kimseye bir hakaretimiz olmadi. Ancak dün arkadaslarimiz büyük bir hakarete ugradilar. ‘Aç köpekler niye burada duruyorsunuz’ gibi bir söyleme maruz kaldik. Ben de küfürlere maruz kaldim. Ancak yilmayacagiz, buradayiz. Isimize geri dönene kadar burada durmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA