Vali Çelik Açiklamasi 'Basin Kuruluslari Demokrasimizin Vazgeçilmez Unsurlarindan Biridir'

Nigde Valisi Cahit Çelik, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami nedeniyle mesaj yayinladi.

Vali Çelik Açiklamasi 'Basin Kuruluslari Demokrasimizin Vazgeçilmez Unsurlarindan Biridir'
Vali Çelik mesajinda; “Demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarindan biri olan basin kuruluslari, Basin Ahlak Etigine ve toplumsal degerlere saygili, ilkeli ve objektif haber anlayisi ile kisisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkimizin dogru ve tarafsiz haber alma ihtiyacini karsilamakta, ayni zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katki saglamaktadir.

Gece gündüz, soguk sicak demeden büyük bir özveri ile fedakârca görev yapan Basin Kuruluslarimiz, yazili ve görsel kanallar araciligi ile yasadigimiz bölge ve dünyadaki gelismeler hakkinda bilgi sahibi olmamizi, vatandas ile devlet arasindaki iletisimin saglanmasi ve kamuoyu olusturmasi gibi birçok önemli görev ve sorumluluklari üstlenmistir.

Toplumumuzun ifade ve haber alma özgürlügünün güvencesi oldugunu 15 Temmuz 2016 günü Vatanimizin ve Milletimizin Istiklaline ve Istikbaline karsi yapilan darbe girisiminde bir kez daha göstererek millet iradesinden yana tavir alan Basin Kuruluslarimiz ve çalisanlarinin, ne kadar önemli bir görevi yerine getirdikleri ve yaptiklari özverili çalismalar her türlü takdire sayandir.

Bu düsüncelerle, görevlerini yaparken yasamlarini yitiren basin emekçilerini saygiyla aniyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavrami gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalisan tüm basin mensuplarinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayramini en içten dileklerimle kutluyorum. Ulusal ve yerel basinda görev yapan tüm basin mensuplarina çalismalarinda basarilar diliyorum.” Ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA