ÜNIAR Mezun Memnuniyeti 2024 Raporu

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, “10 yildir üstlendigimiz misyon çerçevesinde elde ettigimiz basarilarimizin sürdürülebilirligini saglamak bizleri daha da güçlendiriyor” dedi.

ÜNIAR Mezun Memnuniyeti 2024 Raporu
SANKO Üniversitesi, Üniversite Arastirmalari Laboratuvari’nin (ÜNIAR) Popüler Programlarin Mezun Memnuniyeti 2024 Raporu’na göre; Türkiye’deki mezunlarin en çok memnun oldugu ilk 15 üniversite arasinda zirvedeki yerini koruyarak önemli bir basariya imza atti. SANKO Üniversitesi, ÜniAr 2023 Raporu’nda oldugu gibi 2024 Raporu’nda da tüm lisans programlariyla dereceye giren ilk ve tek üniversite oldu. Rapora göre; bu programlara sahip olan tüm üniversiteler arasinda; SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi, Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleri 2’nci, Hemsirelik Bölümü ise 4’üncü sirada yer aldi.

2017-2023 yillarinda üniversitelerin lisans programlarindan mezun olan gençlerden çevrimiçi anketle toplanan verilerle olusturulan ÜniAr mezun memnuniyet anketinde 25 popüler üniversite programi degerlendirmeye alindi. 2023 yilinda yapilan ÜniAr mezun memnuniyet anketinde; Türkiye’deki ayni programlara sahip olan üniversiteler arasinda SANKO Üniversitesi’nin, tüm lisans programlariyla zirvede yer alan ilk ve tek üniversite oldugunu hatirlatan Prof. Dr. Güner Dagli, bu durumun tesadüf bir basari olmadigina vurgu yapti.

“Ülkemize ve dünyaya faydali degerler sunmak amaciyla büyük özveriyle çalisiyor ve çalismalarimizi elde ettigimiz basarilarimizla taçlandiriyoruz” diyen Prof. Dr. Dagli, sunlari kaydetti: “Iz birakmak için çok çalismamiz gerektiginin bilincindeyiz. Bu amaçla SANKO Üniversitesi olarak akademik alanda bilimsel çalismalarimizin yani sira gelecegimizi yönetecek olan gençlerimize, meslek hayatinda öne çikaracak becerileri de kazandirma gayreti içindeyiz. Öz kültürünü benimsemis ve sorumluluk duygusu gelismis olarak yetistirdigimiz gençlerimiz ögrendigi bilgi ve birikimlerini toplum yararina kullanarak ülkemizi daha ileri seviyelere tasiyacaktir. Basarilarimiza katki sunarak her zaman yanimizda olan Mütevelli Heyetimize ve Üniversitemiz üst yönetimine sükranlarimi sunuyorum. Akademik ve idari kadromuzla gurur duyuyor özverili ve gayretli çalismalarindan dolayi tebrik ediyorum.”

SANKO Üniversitesi

SANKO Üniversitesi’nde Tip Fakültesi ve Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Lisansüstü Egitim Enstitüsü’nde Biyoistatistik ve Anatomi alaninda doktora, Moleküler Tip, Hemsirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Tibbi Mikrobiyoloji, Tibbi Biyokimya ile Beslenme ve Diyetetik alanlarinda tezli yüksek lisans, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Ilk ve Acil Yardim ile Tibbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde egitim veriliyor. Ayrica Tip Fakültesi, 10 ana bilim dalinda Tipta Uzmanlik Egitimi verme konusunda yetkilendirildi.
Kaynak: İHA