Tekstil Isçilerine Bulasici Hastaliklardan Korunma Yöntemleri Anlatildi

Denizli Il Saglik Müdürlügü tarafindan bir tekstil firmasi çalisanlarina, 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü etkinlikleri kapsaminda bulasici hastaliklardan korunma ve farkindalik egitimi verildi.

Tekstil Isçilerine Bulasici Hastaliklardan Korunma Yöntemleri Anlatildi


Tekstil firmasinin yaklasik 130 çalisana, 28 Temmuz ‘Dünya Hepatit Günü’ kapsaminda “Hepatit, Bulasici Hastaliklardan Korunma, Bulas Yollari, Asilanmanin Önemi, Asi Tereddütleri” konularinda bilgilendirmeler yapildi. Il Saglik Müdürü Uz.Dr. Berna Öztürk ve firma yetkilisi Nuri Turgut’un da katilimiyla firmada çalisanlara, Merkezefendi Ilçe Saglik Müdürü, Halk Sagligi Uzmani Dr. Mine Pulat tarafindan verilen egitimde; sagligin korunmasi ve bulasici hastaliklarin önlenmesinde hijyene dikkat edilmesi, asilarin zamaninda yaptirilmasinin önemi gibi konulara dikkat çekildi.

“Bulasici hastaliklari gelecek nesillere aktarmayalim, asilarimizi yaptiralim”

Denizli Il Saglik Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, “Aile Hekimlerimiz, kisinin anne karnina düstügü andan ölünceye kadarki tüm saglik verilerini kayit altina alan, hasta olmadan daha saglikli bir yasam sürmesini saglayan, kronik hastaliklarini takip ederek yasam kalitesinin artmasina yol gösteren hekimlerimizdir. Bu nedenle bir rahatsizligi olmasa bile bireylerin yilda bir kez aile hekimligine gitmesi, kontrollerini yaptirmasi çok önemlidir. Bireylerin saglik hakkinin temel bir bileseni olan asilama da, koruyucu hekimligin üstlendigi en önemli görevlerinden biridir. Asi ile bagisiklamada temel hedef; özellikle çocuklarda, asi ile önlenebilir hastaliklarin ortaya çikisini engellemek ve bu hastaliklarin sebep oldugu sekel ve ölüm oranlarini en aza indirmektir. Rutin asilama programlari sayesinde dünya genelinde asiyla önlenebilir hastaliklar büyük ölçüde azaltilmistir. Unutulmamalidir ki bulasici hastaliklari gelecek nesillere tasimamak için asilari zamaninda yaptirmaliyiz. Öncelikle firmalarinda çalisanlarin saglik konusunda farkindaliklarinin artmasi adina bizleri davet ettikleri için Yönetim Kurulu Baskani Nuri beye çok tesekkür ediyoruz. Bu davet üzerine bugün Merkezefendi Ilçe Saglik Müdürümüz Uz. Dr. Mine Pulat’in anlatimlariyla Hepatiti, bulasici hastaliklar ve asilar konusunda firma çalisanlarimizi bilgilendirmek istedik. Covid döneminde ve öncesinde Denizli’de birçok firmamiza egitimler düzenlemistik. Bu egitimlerimizi belirli araliklarla talep eden tüm firmalarimizda sürdürecegiz” dedi.



Firma yetkilisi Nuri Turgut da Denizli Il Saglik Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve ekibine tesekkür ederek böyle bir egitimin firmada çalisanlarda saglik konusunda güzel bir farkindalik olusturacagini ifade etti.

Turgut, saglikli bireylerin toplumlarin gelismesi ve güçlenmesinde rolünün büyük oldugunu belirterek firma olarak her zaman saglikla ilgili bu tür etkinlikleri desteklediklerini, bu egitimlerin devam edecegini söyledi.

Kaynak: İHA