Sölenlerin Son Gününde Müze Ziyaretleri Ve Açilislar Gerçeklestirildi

Uluslararasi Dede Korkut Kültür ve Sanat Sölenlerinin son gününde müze ziyaretleri ve açilislar gerçeklestirildi.

Sölenlerin Son Gününde Müze Ziyaretleri Ve Açilislar Gerçeklestirildi
Sölenlerin son günü programlari çerçevesinde ilk olarak Ahmet Revayi Hüsn-i Hat ve Bayburt Kültür Evi Müze gezileri gerçeklestirildi.

Protokol üyeleri buradan kütüphane ve etüt merkezi açilisi ile Bayburt’un cografi isaretli yemeklerinin tanitiminin yapilacagi Aile Yasam Merkezi’nde geçtiler.

Aile Yasam Merkezi’nde ilk olarak kütüphane ve etüt merkezinin açilisi gerçeklestirildi.

Açilis sonrasi kütüphane ve etüt merkezini gezen protokol üyeleri gerçeklestirilen çalismalar hakkinda bilgi aldilar.

Vali Eldivan, “Malum oldugu üzere üniversite ögrencilerimizin kütüphane ve sosyal alan eksikligi vardi. Bu proje hayata geçirildi. Sanirim eylül ayina kadar birkaç tane daha eklenecek. Ögrencilerimiz çaylarini burada ücretsiz içiyor. Gelip burada dersini çalisip kitabini okuyacak. Özellikle büyük sehirlerde gördügümüz bu uygulamanin Bayburt’ta da belediyemiz tarafindan hayata geçirilmesi takdire sayan bir durum” ifadelerini kullandi.

Açilisin ardindan Bayburt’un cografi isaret almis yöresel tatlarinin tanitiminin yapildigi salona geçildi. Sehrin cografi isaretli yöresel yemekleri olan yalanci dolma, lor dolmasi, karapancar, eksi lahana, süt böregi, su böregi, Bayburt ketesi, tatli çorba, Bayburt helvasi ve Bayburt kurabiyesi tanitimi yapilan lezzetler arasinda yer aldi.
Kaynak: İHA