Rektör Savas, Usak Üniversitesi Tercih Günlerinde Aday Ögrencilerle Bulustu

Usak Üniversitesi tarafindan gerçeklestiren “Usak Üniversitesi Tercih Günleri” kapsaminda Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas ve Usak Vali Yardimcisi Önder Can; Yüksekögretim Kurumlari Sinavinda (YKS) basarili olan adaylarla bir araya geldi. Rektör Savas ve Vali Yardimcisi Can, gençlerle sohbet edip kariyer hedefleri hakkinda konustu.

Rektör Savas, Usak Üniversitesi Tercih Günlerinde Aday Ögrencilerle Bulustu


Tercih Günlerine Usak Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Lütfi Özav, Prof. Dr. Kenan Tas ile Prof. Dr. Osman Birgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Sinan Gürcüoglu, Usak Il Milli Egitim Sube Müdürü Ahmet Aydin ve Usak Rehberlik ve Arastirma Merkezi Müdürü Mehmet Ulusal da katilarak ögrencilere tercihleri konusunda yardimci oldular.

Usak Üniversitesi Bir Eylül Yerleskesi, Recep Tayyip Erdogan Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alaninda 19-25 Temmuz 2024 tarihleri arasinda gerçeklestirilen “Usak Üniversitesi Tercih Günleri” kapsaminda Usak Üniversitesi Ögrenci Isleri Daire Baskanligindan ve Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskanligindan personeller, farkli fakülte ve meslek yüksekokullarindan akademisyenler ile Usak Il Milli Egitim Müdürlügünde görevli psikolojik danismanlik ve rehberlik ögretmenleri tercih yapacak adaylara yardimci oluyor.

Sehir içinden ve disindan gelen adaylar tercih yapacaklari önlisans ve lisans programlari, egitim, burs, yurtiçi/yurtdisi ögrenci degisim programlari, barinma, sosyal imkanlarla ilgili bilgi alirken Usak Üniversitesi kampüsünü ziyaret ederek, kampüs hayatini da deneyimleyebiliyorlar.

Usak Üniversitesinin, ulusal ve uluslararasi birçok akreditasyona sahip, sehir ve sanayiyle bütünlesmis, nitelikli bir büyüme ile hem ögrenci hem de bölgesel kalkinma odakli, rol model bir üniversite olduguna dikkati çeken Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, sunlari belirtti:

“Usak Üniversitesi her yil uluslararasi siralamalarda (THE, QS, SCIMAGO, URAP, UI Green Metric) artan basari ivmesi, genç ve dinamik yönetim yapisiyla bölgesinin öne çikan üniversitelerinden biridir. Sehir merkezine yakin bir konuma sahip olan üniversitemiz 14 fakültesi, 1 yüksekokulu, 10 Meslek Yüksekokulu ve 1 Lisansüstü Egitim Enstitüsüne sahip. Üniversitemiz, ögrencilerine basarili bir akademik yasamin yaninda birçok sosyal olanak da sunmaktadir. Modern ve kullanisli Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi, yari olimpik yüzme havuzu ve FIBA onayli 2 bin kisilik basketbol sahasi gibi birçok özellige sahip olan Sehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi ve ayni zamanda her ay onlarca etkinligin gerçeklestirildigi 1100 kisi kapasiteli Recep Tayyip Erdogan Kongre ve Kültür Merkezi ile egitim, spor ve sosyal etkinliklerle dolu bir yerleskeye sahibiz.’’

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas ‘‘Üniversitemiz, sizlere en iyi egitimi sunmak, potansiyelinizi kesfetmenize yardimci olmak ve kariyer yolculugunuzda yaninizda olmak için burada. Kapilarimiz, sorularinizi yanitlamak ve sizlere rehberlik etmek için her zaman açiktir. Geleceginizi sekillendirecek bu yolculukta hepinize basarilar diliyorum. Üniversitemizde sizleri aramizda görmekten mutluluk duyacagiz. Sizleri Usak Üniversitesi’ne bekliyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA