Prof. Dr. Gülpinar Açiklamasi 'Genital Estetikte Temel Amaç, Sosyal Ve Cinsel Uyumu Artirmak'

Genital bölgedeki sekil bozukluklarinin cinsel yasamda özgüven eksikligine yol açabilecegine dikkati çeken Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Prof. Dr. Türkan Gülpinar, “Genital estetikte temel amaç, sosyal ve cinsel uyumu artirmak” dedi.

Prof. Dr. Gülpinar Açiklamasi 'Genital Estetikte Temel Amaç, Sosyal Ve Cinsel Uyumu Artirmak'
Genital bölgede zaman ve yasa bagli olarak sonradan ya da dogustan olusan sekil bozukluklarinin giderilmesinde kullanilan estetik yöntemlerinin tipta ‘vajinal genital estetik girisimleri’ seklinde adlandirildigini ifade eden Liv Hospital Ankara Kadin Hastaliklari ve Dogum Bölümü’nden Prof. Dr. Türkan Gülpinar, dikkat edilmesi gerekenler hakkinda bilgilendirmede bulundu. Gülpinar, “Genital estetikte kadin genital bölgesine cerrahi ve cerrahi olmayan müdahaleler ile kisiye özel etkili sonuçlarin elde edilebilir. Bu tedavide temel amaç, kadinin gerek sosyal açidan iyi hissetmesini saglamak gerekse de cinsel hayatinda partneriyle uyumunu artirmaktir” dedi.



“Özgüven eksikligine yol açabilir”

Genital bölgede olan sekil bozukluklarinin cinsel yasamda özgüven eksikligine yol açabilecegini ve kadinin cinsel hayatini ve günlük yasantisini olumsuz etkileyebilecegini aktaran Prof. Dr. Gülpinar, sunlari dile getirdi:

“Genital bölgedeki sekil bozukluklari, kadinlarda zamanla cinsel isteksizlik, akinti veya iliski sirasinda anksiyete gibi ciddi sorunlar olusturabilir. Kadin dis genital organlari anatomisine bakildiginda bu bölge dis görüntüde mons pubis dedigimiz ön kisim, labia majoralar (dis dudaklar), labia minorlar (iç dudaklar), klitorisden (labia minörlerin üste ki birlesim yeri) olusur. Cinsel bölge ile ilgili sorunlar dogumsal, gelisimsel ve gebelik sonrasi ortaya çikabilir.”

“Kisiye özel sonuçlar elde edilebilir”

Prof. Dr. Türkan Gülpinar, genital estetikte kadin genital bölgesine cerrahi ve cerrahi olmayan müdahaleler ile kisiye özel etkili sonuçlarin elde edilebildigini ve gerek sosyal olarak kendisini iyi hissetmesi gerekse de cinsel hayatinda partneriyle uyumunun artmasinin temel amaç oldugunu vurguladi.

Genital bölge estetiginin, genital kas ve baglarinin yeniden sekillendirilmesi ile bozulan anatominin eski haline dönüstürülmesi oldugunu anlatan Prof. Dr. Gülpinar, labioplasti ya da perineoplastinin vajinanin dis görünüsüne yönelik yapilan estetik islemi oldugunu; vajinoplastinin ise vajinanin iç yapisina uygulanan bir estetik islem oldugunu aktardi.

“Cinsel iliskiden zevk almasina da destek oluyor”

Kadinlarin genellikle genital estetigi vajinal genislik ve iç dudaklarin büyüklügüne bagli olan sarkiklik sebebiyle yaptirdigini ifade eden Prof. Dr. Gülpinar, bir yandan genital bölgenin estetik görüntüsünün iyilestirilerek kadinin özgüveninin artirilmasi saglanirken, ayni zamanda cinsel iliskiden zevk almasina da destek olunacagini söyleyerek açiklamalarina son verdi.
Kaynak: İHA