Prof. Dr. Aysun Bay, Saglik Bakani Memisoglu Ile Görüstü

Saglik Bakani Kemal Memisoglu ile görüsen Ankara Saglik Turizmi Federasyonu Genel Baskani Aysun Bay ve yönetim kurulu üyeleri, isbirligi konusunda istisarelerde bulundu.

Prof. Dr. Aysun Bay, Saglik Bakani Memisoglu Ile Görüstü
Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) bünyesinde faaliyet gösteren Ankara Saglik Turizm Federasyonu (ASATUF) yönetimi, Saglik Bakanligi’na ziyaret gerçeklestirdi. ASATUF Genel Baskani Prof. Dr. Aysun Bay, “Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakanligi ile federasyonumuz arasinda saglik alanindaki isbirligini artirmak ve gelistirmek istiyoruz” dedi.

Prof. Dr. Bay, Ankara Saglik Turizmi Federasyonu olarak Türkiye’ye tedavi olmak için gelen hastalara VIP hizmetleri verilirken, tedavi sonunda da ise bu hastalara ülkenin dogal güzelliklerini, kültürel, tarihi ve turistik yerlerini de görmelerini tavsiye ettiklerini söyledi.

Böylece ülke ekonomisine de büyük katkilar saglamaya çalistiklarini belirten Prof. Dr. Aysun Bay, "Misafir olarak ülkemize gelen hastalarimizi kurumsal olarak bu isi yapan üyelerimize ve saglik kuruluslarimiza yönlendiriyoruz ve gerekli takibatlari da yapiyoruz. Alternatif tip alaninda özellikle yapmis oldugumuz çalismalarla ilgili olarak, sifali bitkilerin de tanitimini yapmak istiyoruz. Alternatif tip alaninda yapmis oldugum çalismalar nedeniyle sahsima ’Bitkilerin Profesörü’ lakabi verilmistir. Ayrica yasli turistlerin bakimi ve rehabilitasyonu amaciyla klinik konukevleri, geriatrik tedavi merkezleri ile ülkemize gelecek yasli turistlere hizmet vermeyi düsünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ankara Saglik Turizmi Federasyonu olarak saglik turizmine katki saglamak amaciyla çalismalar yaptiklarini ifade eden Prof. Dr. Bay, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bilgileri dahilinde, Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakanligi’nin destek ve katkilariyla ve dünya devletlerinin Ankara Büyükelçilikleri isbirligi ile saglik turizmi alaninda online ve fiziki olarak is forumu ve konferanslari yapmak istiyoruz. Ayrica Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bilgileri dahilinde, Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakanligi’nin destek ve katkilariyla saglik sektöründeki Türk sirketleriyle birlikte dünya devletlerine kalabalik heyetlerle ziyaret gerçeklestirecek ve ikili anlasmalar yapacagiz” dedi.

Prof. Dr. Aysun Bay, konusmasina söyle devam etti:

"Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in saglik turizmine verdigi önemi ve destegi takdirle karsiliyoruz. ‘Health Türkiye’ Türkiye disinda yasayan ve saglik hizmeti almak amaciyla Türkiye’yi ziyaret etmeyi planlayan misafirlerimize yardimci olmak amaciyla kurulmustur. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in öncülügünde saglik sistemimiz, ’Health Türkiye’ basligi altinda küresel bir markaya dönüsmüstür. ASATUF kurulusu olarak Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakanligi ile saglik sektöründe yapacagimiz is birligi ülkemiz açisindan son derece önemlidir. Karsilikli ziyaretler ve görüsmelerin çok önemli oldugunu düsünüyorum. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakani Sayin Prof. Dr. Kemal Memisoglu ve ekibini en kisa zamanda ASATUF Genel Merkezi’ne davet ediyorum."

Bakan Memisoglu ise ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, "ASATUF Genel Baskani Sayin Prof. Dr. Aysun Bay ve ekibinin bakanligimizi ziyaretleri nedeniyle çok mutlu olduk. Hos geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakanligi olarak yurt içinde ve yurt disinda milyonlarca hastamiza saglik hizmeti vermekteyiz. Saglik sektöründeki alt yapimiz dünyadaki birçok ülkeden çok daha iyi durumdadir. Özellikle Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in saglik sektörüne verdigi önem ve destek sayesinde ülkemiz, güçlü bir saglik alt yapisina sahip oldugu gibi, saglik turizmi alaninda da Türkiye bir marka haline dönüsmüstür. Saglik turizmi ve alternatif tip alaninda Sayin Prof. Dr. Aysun Bay’in çalismalarini biliyoruz ve takdir ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakanligi olarak saglik alanindaki her türlü çalismaya çok önem veriyoruz. Bu nedenle saglik alaninda ASATUF kurulusu ile yakin is birligi içerisinde bulunmaktan memnuniyet duyariz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA