Nilüfer'de 300 Çocuk 'Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz' Etkinliginde Bulustu

Nilüfer Belediyesi’nin bu yil 13’üncüsünü gerçeklestirdigi ‘Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz’ etkinligi farkli mahallelerden 300 ebeveyn ve çocugun katildigi senlik programiyla sona erdi.

Nilüfer'de 300 Çocuk 'Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz' Etkinliginde Bulustu
Nilüfer Belediyesi’nin çocuklarin yaz tatilini verimli geçirmeleri, kütüphaneleri tanimalari ve okuma kültürünü gelistirmeleri amaciyla her yil düzenledigi ‘Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz’ etkinligi düzenlenen renkli senlikle sona erdi. Yasar Kemal Baris ve Kardeslik Ormani’nda düzenlenen senlige Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, Baskan Yardimcilari Okan Sahin ve Tezcan Öztürk, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Demirhan Aslan, mahalle muhtarlari, çocuklar ve aileleri katildi.

Programin açilisinda konusan Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, ‘Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz’ etkinligini her yil düzenlediklerini hatirlatarak, bu yil 13’üncüsünü gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Etkinligin 6 yas grubundaki çocuklarin okul ortamina hazirlanmasi, kütüphaneleri tanimasi, arkadaslari ile bir arada olmaya hazirlanmasi ve okuma kültürüne alismasi gibi pek çok amaci barindirdigina isaret eden Özdemir, diger taraftan ebeveynlerin birbirleri ile tanismasini ve benzeri egitimlerden geçmesini sagladiklarini kaydetti.

Etkinligin ilk yillarda 50 çocuk ortalamasi ile basladigini artik 300 çocuk ortalamasina kadar çiktigini belirten Baskan Özdemir, katilimcilarin farkli atölye çalismalarindan faydalandigini aktardi.

Çocuklar, gençler, kadinlar ve dezavantajli gruplara önem verdiklerini söyleyen Baskan Sadi Özdemir, yeni projeler gerçeklestireceklerini de aktardi. Çocuklarin sosyallesebilmesi ve daha iyi egitim alabilmeleri için çalistiklarini anlatan Sadi Özdemir, ilerleyen zamanda 6 kres ve çocuk bakim evlerini hizmete alacaklarini sözlerine ekledi.

Konusmanin ardindan Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, ‘Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz’ etkinliginin gerçeklesmesinde destegi olan muhtarlar ve okul idarecilerine tesekkür plaketi takdim etti. Baskan Yardimcisi Tezcan Öztürk ise etkinlige katilan ebeveyn ve çocuklara tesekkür ederek, katilim belgelerini sundu.

Programda daha sonra Nilüfer Liseli Gençler Müzik Yarismasi’nda birinci olan ‘Baris Orkestrasi’ sahne aldi. Performansi ile alkislari toplayan orkestra, katilimcilara keyifli bir konser verdi. Çocuklar ve ebeveynleri ise seslendirilen parçalar ve etkinlikle eglenceli bir gün geçirdi.

Üçevler, Tahtali, Yaylacik, Demirci, Görükle, Kurtulus, Gümüste ve Çali Mahalleri’ni kapsayan 13’üncü ‘Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz’ etkinligine 300’e yakin 6 yas çocuk ve ebeveyni katildi.

Haftada 3 gün, 3 kütüphanede gerçeklestirilen etkinliklerde ‘Tanisma Atölyesi’, ‘Drama Atölyesi’, ‘Okuma Atölyesi’, ‘Sanat Terapi Atölyesi’ ve ‘Sanat Atölyesi’ yapildi. Ayrica katilimcilara küçük kirtasiye malzemelerinin oldugu çantalar ve kitaplar hediye edildi.
Kaynak: İHA