Nigde Belediyesi E-Ruhsat Ve E-Çap Uygulamalarini Tanitti

Nigde Belediyesi, ruhsat ve çap islemlerinin daha hizli ve yenilikçi bir sekilde yapilabilmesi için e-ruhsat ve e-çap uygulamasina geçti.

Nigde Belediyesi E-Ruhsat Ve E-Çap Uygulamalarini Tanitti
Geçilen uygulama Nigde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sektör temsilcileri ile düzenlenen toplantida anlatildi. Nigde Belediyesinin ruhsat verme islemlerini daha saglikli ve hizli hale getirecegi yeni uygulama ile ilgili açiklama yapan Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir, islemlerde iletisim kopuklugunun önüne geçilecegini ve islemlerin seffaf bir sekilde takip edilebilecegini söyledi.

Özdemir, “Yanlis anlasilmalarin önüne geçmek ve iletisim kopuklugunun olmamasi için e-ruhsat uygulamasi bizi rahatlatacak. Belediyede onlarca birimimiz var ama hep imar birimi üstünden isin zaman aldigi, ruhsat vermenin çok uzun sürdügü gibi sikayetler aliyorduk. Bu uygulama en çok beni mutlu edecek. En azindan herkes dakika, saniyesi itibariyla hangi belgeler ne zaman belediyeye ulasti, eksiksiz ne zaman ulasti, belediye buna ne zaman dönüs yapti gibi islemleri açik bir sekilde görebilecek. Böylece müteahhit yapi denetimine, belediye yapi denetimine ya da çekismenin önüne geçmis olacagiz. Uygulamada bütün islemler seffaf olacak, gecikmeler, aksakliklar ve dedikodularin önüne bu uygulama sayesinde geçilecek“ dedi.

Kaynak: İHA