Nefes Kesen Manzarada Yorulmadan Yürüdüler

Trabzon Yesil Yol Dernegi ve Erzurum Yürüyüs Grubu koordinasyonunda, Trabzon’dan 18 ve Erzurum’dan da 14 kisi olmak üzere toplam 32 kisilik bir kafile, Rize Ikizdere-Cimil Yaylasina bir yürüyüs gerçeklestirdi.

Nefes Kesen Manzarada Yorulmadan Yürüdüler
Doga yürüyüsü sabah saat 05.30’da Erzurum ve Trabzon’dan hareketle, Rize Ikizdere Yukari Cimil Köyü çikisindan basladi.

Yürüyüse 2166 metre rakimdan basladi ve 3030 metreye kadar tirmanildi.

“Her taraf kirmizi gelincik dolu”

Erzurum Yürüyüs Grubu adina konusan Hikmet Marasli, bu sene geçmis yillara nazaran kat kat fazla yagis olmasi ve Temmuz sonlarina yaklasilmasina ragmen yesilligin ve ot yüksekliginin zirvede oldugu bir ortamda yürüdüklerini ifade ederek, “ Otlarin çok yüksek olmasi, suyun bol olmasi yürüyüsün zorluk derecesini de bir hayli artirmis oldu. Kisacasi oldukça yorucu bir yürüyüs sonrasinda, Cimil Yaylasi Sarpinovit Sefkar Gölleri’ne ulastik, muhtesem bir doga manzarasi esliginde, su sesleri ve kus sesleri arasinda zirveye ulastik. Bilindigi gibi Erzurum’da yilin belli bir mevsimi, her tarafta kirmizi gelincikler açar, ancak Cimil Yaylasi’nda bugüne kadar hiç görmedigimiz turuncu gelinciklerle karsilasmak da bizi oldukça sasirtti ve ilginç bir ani oldu. Belki de bitki uzmanlarinin da ilgisini çekecek bir konu olarak degerlendiriyoruz.” dedi.

“Herkesi yürüyüslere davet ediyoruz”

Zirvede bulunan göller buz gibi su ve muhtesem manzaraya sahip oldugunu ifade eden grup üyeleri, “ Soguk olmasina ragmen suya giren ve yüzen arkadaslarimiz oldu. Doga yürüyüsleri konusunda oldukça birikim sahibi olan Erzurum Yürüyüs Grubu koordinatörü Ziya Amil’in ve Trabzon Yesil Yol Dernegi Yöneticisi olan Bölgede ayak basilmadik parkur birakmayan Halil Ibrahim Berber koordinasyonunda Bölgemizde yeni bir rota ve güzellikleri kesfetmenin mutlulugu yasadik. Saglikli yasam için, sehir ve is hayatinin yorgunluklarindan bir nebze olsun kurtulmak isteyenler olursa, Dogu ve Kuzey Dogu Bölgelerimizin her vadisi ayri bir güzellik barindiran bu tür doga yürüyüslerine katilmalarini israrla tavsiye ediyoruz.

Sonuç olarak, zirvede dinlendikten sonra tekrar ayni rotayi kullanarak, araçlarimizin bulundugu Yukari Cimil köyü yakinlarina geri döndük ve araçlarimizla Erzurum ve Trabzon’a hareket ettik.” dediler.
Kaynak: İHA