MIT, Terör Örgütü PKK/KCK'nin Sözde Süleymaniye Sorumlusunu Ve 2 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi

Milli Istihbarat Teskilati (MIT), terör örgütü PKK/KCK’nin sözde Süleymaniye sorumlusu Ömer Firat ile beraberindeki iki teröristi Irak’in kuzeyindeki Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.

MIT, Terör Örgütü PKK/KCK'nin Sözde Süleymaniye Sorumlusunu Ve 2 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi
Güvenlik kaynaklarindan edinilen bilgilere göre, Milli Istihbarat Teskilati, Irak Süleymaniye’de terör örgütü PKK/KCK’li Süleymaniye sözde sorumlusu Andok Tolhildan kod Ömer Firat ile beraberindeki Iran uyruklu Raman Renas kod Irfan Zendi ve Cengaver Mikayil kod Hidayet Resuli’yi etkisiz hale getirdi.

MIT, 3 PKK/KCK’li teröristi takip ediyordu

Güvenlik kaynaklarindan edinilen bilgilere göre, Türk Silahli Kuvvetleri’nin Irak’in kuzeyinde gerçeklestirdigi operasyonlar neticesinde terör örgütü PKK/KCK mensuplari, kendileri açisindan güvenli bölge olarak gördükleri Süleymaniye’ye çekildi. Ancak, Süleymaniye’de de MIT’ten kaçamadi.

MIT, Süleymaniye kirsalinda sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Andok Tolhildankod Ömer Firat ile beraberindeki Iran uyruklu Raman Renas kod Irfan Zendi ve Cengaver Mikayilkod Hidayet Resuli’nin faaliyetlerini uzun süre takip etti. MIT, örgüt mensuplarinin attigi her adim titizlikle izledi. MIT, operasyon için en uygun zamani bekledi. Sartlarin olusmasi ile operasyon için dügmeye basildi. Örgüt mensuplari ve kullandiklari noktalar hava harekatiyla etkisiz hale getirildi.



PKK/KCK’nin güvenli kalesi MIT tarafindan devrildi

Güvenlik kaynaklari, Süleymaniye’de köseye sikisan ve faaliyetleri büyük bir oranda sekteye ugratilan PKK/KCK mensuplarinin operasyon sonucunda moral kaybi yasadigini belirtti.

PKK/KCK için artik Süleymaniye kirsalinin da güvenli bölge olarak görülemeyecegi vurgulandi.
Kaynak: İHA