Kütahya Ahmet Yakupoglu Güzel Sanatlar Lisesinden Proje Bilgilendirmesi

Kütahya Ahmet Yakupoglu Güzel Sanatlar Lisesi proje ekibi tarafindan hazirlanan ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu tarafindan kabul edilen 4004-Doga Egitimi ve Bilim Okullari Destekleme Programi çerçevesindeki, "Seramorium’da Bilim Ve Doga-2" adli proje hakkinda, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit’i bilgilendirmek amaciyla ziyaret gerçeklestirildi.

Kütahya Ahmet Yakupoglu Güzel Sanatlar Lisesinden Proje Bilgilendirmesi
Proje koordinatörleri, Türkiye genelinden Cografya, Tarih, Sosyal Bilgiler, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilgisi ve Sinif Ögretmenligi branslarindan ögretmenlerin basvurularina açik olan bu projenin 1-7 Eylül 2024 tarihlerinde Kütahya’da gerçeklestirilecegini belirttiler. Basvurularin 26 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecegini ifade eden proje ekibi, projenin amacinin Kütahya ve ilçelerindeki tarihî, kültürel, dogal ve jeolojik kaynaklari egitim amaciyla kullanarak katilimcilarin doga ve çevrenin isleyis sürecini bilimsel bakis açisiyla anlamalarini saglamak oldugunu vurguladi. Ayrica, uygulama ve gözlemlerle bilimsel arastirmayi sevdirmek, bilimsel farkindalik ve merak düzeylerini artirmak ve bu deneyimleri ögretmenlerin ögrencilerine aktarmalarini hedeflediklerini belirttiler.

Proje çerçevesinde Kütahya Merkez basta olmak üzere Altintas, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupinar ve Emet ilçelerinde çesitli etkinlikler düzenlenecegi bilgisi paylasildi. Katilimci ögretmenler, egitmenler esliginde grup çalismalari, doga yürüyüsleri, atik yönetimi, botanik incelemeler, arkeolojik kazilar, tarihi, kültürel ve bilimsel saha çalismalari, kilden tasarim atölyeleri ve oryantiring gibi spor etkinliklerine katilacaklar. Proje ekibi, tüm ögretmenleri bilimin isiginda Seramorium’u kesfetmeye davet etti.
Kaynak: İHA