Kardiyolojik Görüntüleme Açiklamasi Kalp Sagliginda Yeni Dönem

Kalp hastaliklarinin erken teshisi ve tedavisinde büyük bir adim olan kardiyolojik görüntüleme yöntemleri, kalp sagligini korumada kritik bir rol oynuyor. Kardiyolojik görüntüleme, kalbin yapisal ve fonksiyonel durumunu degerlendirmeye yardimci olan çesitli teknolojileri içeriyor.

Kardiyolojik Görüntüleme Açiklamasi Kalp Sagliginda Yeni Dönem
Kardiyolojik görüntülemenin, kalp ve damar sisteminin yapisini ve islevini incelemek için kullanilan tibbi görüntüleme tekniklerini kapsadigini ifade eden Medicana International Samsun Hastanesi Kardiyoloji Uzmani Dr. Ismail Ekinözü, “Bu yöntemler, doktorlarin kalp hastaliklarini erken teshis etmelerine ve uygun tedavi planlarini belirlemelerine yardimci olur. Ekokardiyografi (EKO) kalbin ultrason kullanilarak incelenmesini saglar. Kalp kapaklari ve kalp odaciklarinin detayli görüntülerini sunar. Elektrokardiyografi (EKG) kalbin elektriksel aktivitesini ölçer ve kalp ritmindeki anormallikleri tespit eder. Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) ise yüksek çözünürlüklü kalp görüntüleri saglayarak kalp kasi ve çevresindeki dokularin detayli incelenmesini saglar. Bilgisayarli Tomografi (BT) Anjiyografi damarlarin detayli görüntülerini elde ederek tikaniklik ve daralmalari tespit ederken Nükleer Kardiyoloji radyoaktif maddeler kullanarak kalp kan akisi ve fonksiyonlarini degerlendirir. Radyoaktif madde kullanarak hastanin kalp krizi geçirmeden kalp krizi teshisi erken tespit edilebilmektedir” dedi.

Kardiyolojik görüntülemenin önemini ifade eden Dr. Ismail Ekinözü, “Kalp krizi riskini belirlemek, kalp hastaliklarinin erken teshisi ve tedavisi için hayati önem tasir. Bu yöntemler sayesinde, doktorlar kalp hastaliklarini daha iyi anlayabilir ve hastalarin yasam kalitesini artirabilirler. Kardiyolojik görüntüleme, kalp hastaliklarinin erken teshisi ve tedavisinde devrim niteliginde bir rol oynar. Gelisen teknoloji ile birlikte, bu görüntüleme yöntemleri daha erisilebilir ve etkili hale gelmektedir. Kalp sagliginizi korumak ve olasi riskleri önceden belirlemek için düzenli kardiyolojik kontrollerinizi ihmal etmeyin” diye konustu.

Kaynak: İHA