Kanser Hastalari Için Sehir Hastanesinde Yeni Iyilestirici Yöntem

Fethi Sekin Sehir Hastanesinde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniginde baslatilan yeni bir uygulama, kanser hastalarinin tedavi süreçlerinde önemli bir kolaylik sagliyor. Kemoterapi portu islemi, hastalarin tedaviye uyumunu artirarak hayat kalitelerini iyilestiriyor.

Kanser Hastalari Için Sehir Hastanesinde Yeni Iyilestirici Yöntem
Fethi Sekin Sehir Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniginde uygulanan kemoterapi portu islemi kanser hastalarinin tedavi süreçlerinde büyük bir kolaylik saglarken tedavi uyumunu artiriyor. Bu yenilikçi yöntemde, kemoterapi sirasinda kullanilan port, el ve kol damarlarini koruyarak, girisimlerden ve ilaçlarin cilt altina kaçmasindan kaynaklanabilecek doku hasarlarini önlemekte büyük rol oynuyor. Tüm kateter cilt altina yerlestirilerek hastalarin günlük yasamlarinda herhangi bir kisitlama yasamamalari saglaniyor. Bu sayede hastalarimiz rahatlikla banyo yapabilir, yüzebilir ve günlük aktivitelerini kolaylikla gerçeklestirebiliyor.

Klinikte görev yapan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmani Dr. Gökhan Urhan, ’’Özellikle kanser tanisi almis uzun süre kemoterapi tedavisi görecek hastalarin bu sürecini kolaylastirmak için uygulanan bir islemdir. Uygulanan kateterin bir ucu büyük damar içine diger ucu ise cilt altina yerlestirilen katater sistemidir. Ameliyathanede steril sartlar altinda anestezi altinda uygulanan bir islemdir. Hastanin gündelik aktivitelerini yapmasina herhangi bir engel olusturmaz. Tedavi sonlandirildiginda ise yine ameliyathanede, anestezi esliginde steril sartlar altinda port katater çikartilmasi islemi klinigimiz tarafindan yapilmaktadir’’ dedi.

Kaynak: İHA