Kalp Krizi Geçiren Hastanin Tikali 2 Damari Basariyla Açildi

Özel Denizli Tekden Hastanesine kalp krizi geçirerek gelen hastaya,Kardiyoloji Uzmani Doktor Nihat Pekel tarafindan yapilan muayenede sol ön inen damarda tikaniklik oldugu anlasildi. Yapilan basarili operasyonla hasta Hasip Sahin Arslan sagligina kavustu.

Kalp Krizi Geçiren Hastanin Tikali 2 Damari Basariyla Açildi


Denizli’de yasayan Hasip Sahin Arslan (62), 1 yil önce kalp krizi geçirmesi üzerine Özel Denizli Tekden Hastanesine getirildi.

Hastaya yapilan tetkikler sonucunda hastanin sol ön inen damarinin tikali oldugu anlasildi. Tikanikligin damarin çatal noktada oldugundan dolayi iki damara da müdahale edildi. Gerçeklestirilen basarili operasyonda hastanin iki damarina da stent yerlestirildi. Bu ay yapilan 1. yil kontrolünde yapilan tetkiklerde hastanin saglina kavustugu ifade edildi.

Gerçeklestirilen operasyon hakkinda açiklama yapan Kardiyoloji Uzmani Dr. Nihat Pekel, “Hasip bey bir yil önce bize kalp krizi geçirerek gelmisti. Bizde tikanikligi bulup müdahale etmistik. Hastamiz bize geldiginde sol ön inen damari dedigimiz damar tamamen tikaliydi. Ve tikaniklik damarin tam çatallasma bölgesindeydi. Ve çatallasan bu damar büyük bir damardi, ihmal edilebilecek bir damar degildi. Bazen ön damarin çatallasan kisminda olan tikanikliga bazen baypasla müdahale edebiliriz. Ama biz hastamizda bunu tercih etmedik. . Çatal damar islemleri önemli islemlerdir, özel prosedürlerdir. Çünkü iki damara ayni anda stent yerlestirirsiniz. Uzun süren islemlerdir. Hastamiza yaptigimiz islem 2 saat kadar sürmüstü. Ama nihayetinde hem ana damari hem yan damari stent yerlestirdik. Stentleri kiraç stetleme dedigimiz yani stentleri birbiri üzerinde ezerek damarin tam çatal kismina uygun sekilde yerlestirdigimiz yöntemle yerlestirdik. Bu tedaviyle güzel sonuç aldik. Hastamizin 1 yil kontrolünde onu memnun bir sekilde sikâyetleri olmadan kontrol ediyor olmak da biz çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandi.

Sagligina kavusan Hasip Sahin Arslan, “62 yasindayim. Kalp krizi geçirirken tavsiye üzerine Özel Denizli Tekden hastanesine geldim. Nihat doktorumuz bize iyi bir müdahale etti çaba sarf etti. Doktorumuz tarafindan Anjiyo yapildim 2 saat süren bir ameliyatti. Sonrasinda doktor Nihat bey bize her seyin yolunda oldugunu ve ameliyatin basarili geçtigini söyledi.

Simdi ameliyattan bir yil sonra kontrole geldik. Her seyden çok memnunu sagligim yerinde. Nihat beye ve Tekden hastanesi çalisanlarina tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA