Kahraman Imam Konustu Açiklamasi 'Ben Sadece Üzerime Düseni Yaparak, O Kötülüge Engel Olmak Istedim'

Sakarya’nin Sapanca ilçesinde akli dengesi yerinde olmadigi öne sürülen sahsin cami içinde kendini biçakla yaralamasina engel olan kahraman imam, yasananlari anlatti. Cami imami Muharrem Kiraz, “Yaralanmadi, tam biçagi vücuduna dayadigi vakit müdahale ettik. Bir kahramanlik degil, Islami bir görevdi. Sahsin durumu su an iyi, bir sikinti yok. O da kendi yaptiginin suç oldugunun farkinda, onun utancini da yasiyor“ dedi.

Kahraman Imam Konustu Açiklamasi 'Ben Sadece Üzerime Düseni Yaparak, O Kötülüge Engel Olmak Istedim'
Kurtköy Mahallesi Kurtköy Merkez Camii’nde 22 Temmuz günü yatsi namazi sonrasinda meydana gelen olayda, akli dengesi yerinde olmadigi öne süren O.K., küs oldugu arkadasiyla barisamadigi için cami içinde yanindaki biçakla kendine zarar vermeye çalisti. O.K.’nin kendisine zarar vermeye çalistigini gören cami imami Muharrem Kiraz, olaya müdahale ederek sahsi hareketsiz hale getirdi. Cami cemaatinin yardimiyla sahsin elinden biçak alinirken, müdahale ani ise anbean güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde akli dengesi yerinde olmadigi öne sürülen sahsin biçakla kendine zarar vermeye çalistigi, cami imaminin olaya müdahale ederek sahsi kurtardigi ve vatandaslarin yardimiyla biçagin alindigi görüldü.



“Gözümle onu takip ediyordum, biçagi açtigi an pesinden kostum”

Akli dengesi yerinde olmadigi öne sürülen sahsin cami içinde kendini biçakla yaralamaya çalismasina engel olan imam Muharrem Kiraz, o anlari anlatti. Psikolojik sorunlari olan O.K. isimli sahsin cami cemaatinden olup, 5 vakit namaz kildigini belirten Kiraz, “1 yil 8 aydir görev yapiyorum burada. Yatsi namazindan önce daha camiye gelmeden önce o arkadas bisikletle önümden geçerken, ‘Ben yatsi namazina gelecegim ve bir daha gelmeyecegim’ dedi.

Ben de ’Hayirdir ne oldu?’ dedim, o esnada bisiklete bindi gitti. Ondan sonra yatsi namazina geldim, tesbihat esnasinda o da buradaydi ve elinde bir sey oldugunu gördüm, biçak oldugunu gördüm. Sesimi çikarmadim, onu böyle izledim. O da sagini solunu kontrol ediyordu. Tesbihat bitti, ben de imam odasina geçmeyip cemaatimizin yaninda durdum. Konusuyormus gibi yapiyordum ama gözümle onu takip ediyordum. Biçagi açip elini götürdügü vakit ben de pesinden kostum. Basta almaya çalistim, alamayinca da direkt yere yatirdim. Orada diger arkadaslar da yardima kostu hemen. Birkaç dakikalik ugras neticesinde biçagi aldik” dedi.



“Bes vakit namazina geliyordu, hatasini anladi, pisman oldugunu söyledi”

Sahsin cami cemaatinden oldugunu belirten Kiraz, “Daha sonrasinda imam odasinin önünde oturduk muhabbet ettim ve biraz teselli vermeye çalistim ona. Böyle bir sey yapmamasi gerektigini ve bunun camide hiç olmamasi gerektigini söyledim. Zaten bes vakit namaza geliyor kendisi. Sadece biraz akli dengesi yerinde degil. Mahallemizin ve bizim de sevdigimiz kardesimiz sonuçta. Bir daha böyle yapmamasini, günah oldugunu söyledik. Ondan sonra o da hatasini anladi, özür diledi. Sabah geldi ve yaptigindan pismanlik duydugunu söyledi.

Sebebini bilmiyorum, bazen depresyonlarda geçirdigi oluyor. Burada birkaç sefer de camide kendi ilaçlarini eksik aldigindan dolayi sikintilari oluyor. Yaralanmadi, tam biçagi vücuduna dayadigi vakit müdahale ettik” diye konustu.



“Yaptiginin farkinda, utancini yasiyor”

Sahsin yaptigi hatanin farkinda oldugunu belirten Kiraz, “Aslinda yani burada sahsen benim gördügümü kim görse aynisini yapar. Ben sadece üzerime düseni yaparak, o kötülüge engel olmak istedim. Olayin kargasaya dönmemesi için biraz olayi önceden sessiz takip ettim. Baktim ki is ileri boyutlara tasininca müdahale etmek zorunda kaldim. Bir kahramanlik degil, Islami bir görevdi. Sahsin durumu su an iyi, bir sikinti yok. O da kendi yaptiginin suç oldugunun farkinda, onun utancini da yasiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA