Inegöl Zabitasi Firinlari Denetledi

Inegöl Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, firinlara yönelik denetimlerini sürdürüyor. Ilçe genelinde ekmek firinlari ve unlu mamuller isyerlerinin denetiminde 78 isyerinden 3’üne farkli ihlallerden dolayi cezai islem uygulandi.

Inegöl Zabitasi Firinlari Denetledi
Inegöl Belediyesi Zabita Müdürlügü ilçe genelinde firinlara yönelik sürdürdügü denetimlere iliskin yapilan açiklamada, halk sagliginin korunmasi adina ilçe genelinde firin ve unlu mamuller is yerlerinin denetlendigi belirtildi. Açiklamada su ifadelere yer verildi: “Zabita Müdürlügümüzün görevlerinden biri olarak halk sagligini korumak adina gida üretimi yapan is yerlerine yönelik sürekli olarak denetimler gerçeklestirmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede sehrimizdeki ekmek firini ve unlu mamuller isyeri olmak üzere toplamda 78 isyeri denetlenmistir. Yapilan denetimlerde; gramaj, hijyen, güncel fiyat etiketi ve tarife, saklama-depolama alanlari, isyeri tertip ve düzeni, ruhsat faaliyet koluna uygun satisa arz edilen ürünler hakkinda gerekli kontroller yapilip incelenmistir. Denetimler sonucunda isyerlerinde eksik görülen hususlarda ihtarname tanzim edilmistir. 3 Isyerine ise cezai islem yazilarak idari yaptirim uygulanmistir”

Öte yandan, Inegöl Belediyesi Zabita Müdürlügü’nün halk sagligini korumak adina gida üretimi ve satisi yapilan isyerlerine yönelik denetimlerin siklastirilarak devam edecegi duyururken, herhangi bir sorunla karsilasan vatandaslarin 153 Çözüm Merkezi araciligi ile Inegöl Belediyesi’ne 7/24 isyerleri hakkinda ihbarda bulunabileceklerini hatirlatti.
Kaynak: İHA