Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi 'Cami Imamini Okla Yaralayan M.G. Gözaltina Alindi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Istanbul’un Bagcilar ilçesi Necaattin Camii’nde dün öglen saatlerinde cami imami D.K.’yi okla yaralayan sahsin M.G. oldugu tespit edilmistir. Sahis ’kasten yaralama’ suçundan islem yapilmak üzere gözaltina alinmistir" dedi.

Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi 'Cami Imamini Okla Yaralayan M.G. Gözaltina Alindi'
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Istanbul’un Bagcilar ilçesi Necaattin Camii’nde dün öglen saatlerinde cami imami D.K.’yi okla yaralayan sahsin M.G. oldugu tespit edilmistir. Sahis ’kasten yaralama’ suçundan islem yapilmak üzere gözaltina alinmistir. Istanbul Il Emniyet Müdürlügünce yapilan incelemeler sonucu süpheli sahsin cami içerisine girerek imama hakarette bulundugu, vatandaslar tarafindan camiden çikartildigi, bir müddet sonra elinde ok ve yay ile cami önüne geri gelerek, cami çikisinda imam D.K.’yi yaraladigi tespit edilmistir" dedi.

Bakan Yerlikaya, süpheli M.G.’nin “uyusturucu madde bulundurmak ve kullanmak", "kisilerin huzur ve sükununu bozma", "kasten yaralama" ve "6136 Sayili Kanun’a muhalefet" suçlarindan da kaydinin bulundugunu ifade etti.

Kaynak: İHA