Havalimani Rize Tarihinin En Büyük Yatirimi

Rizeliler, 14 Mayis 2022 tarihinde açilisi yapilan Rize-Artvin Havalimani’ndan oldukça memnun oldugunu belirtti.

Havalimani Rize Tarihinin En Büyük Yatirimi
Ordu-Giresun Havalimani’nin ardindan deniz dolgusuna yapilan Türkiye’deki ve Karadeniz Bölgesi’ndeki 2. havalimani olma özelligine sahip olan Rize-Artvin Havalimani’nin açilisi 14 Mayis 2022 tarihinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev’in katilimi ile hizmete açilmisti. Açilisindan bu yana 2 milyondan fazla yolcu sayisina ulasan havalimani Rizelileri memnun ediyor. Rizeliler, havalimani açilmadan önce uçakla seyahat etmek için Trabzon’u kullaniyordu. Hem zaman hem de ulasimin uzak olmasi açisindan zorlanan yöre halki havalimaninin açilmasiyla birlikte rahat bir nefes aldi. Turizm açisindan da büyük katki saglayan Rize-Artvin havalimani, Rizeliler’den tam not aldi.

“Havalimani Rize tarihinin en büyük yatirimi”

Havalimaninin Rize tarihinin en büyük yatirimi oldugunu fakat Rize’nin isminin daha çok duyurulmasi gerektigini ifade eden 20 yillik turizmci Ihsan Bilgili, “Havalimani Rize tarihinin en büyük yatirimi. Begenen ve begenmeyen oluyor. Kesinlikle Rize tarihinin en büyük yatirimi. Su anda yatirimin pek karsiligi olmuyor. O da nüfustan kaynaklaniyor. Zamanla da ister istemez karsilik alacaktir. Çünkü bölgenin belli bir potansiyeli var. Bu potansiyel bazi sezonlar kendini gösteriyor. Bu zamanla artacaktir. Özellikle yurt disindan gelecek olanlardan. Yurt disi gelisi su an az oldugu için bir karsiligi gözükmüyor. Havalimani Rize’de yapilmasaydi tarihinde havalimani görmesi zor olacakti. Yurtdisindan Trabzon’a gelen turistler Rize’yi bilmiyorlar. Bilenler de Trabzon’a bagli biliyor. Bunu asmak lazim” dile getirdi.

“Perisan oluyorduk”

Rize-Artvin havalimani sayesinde Trabzon’a gitmemeye basladiklarini belirten Mehmet Yavuz, “Rize için gerçekten süper oldu. Havalimani olmasi turizm açisindan da dört dörtlük oldu. Diyecek bir sey yok çok güzel oldu. Her tarafa da yakin. Perisan oluyorduk. Ben her zaman havalimanini kullaniyorum. Gerçekten rahat bir sekilde gidiyorum. Geldigimde de Çayeli’ne hizli bir sekilde gidiyorum” ifadelerini kullandi.

“Trabzon var iken ne gerek var deniyordu”

Havalimani sayesinde Rize’de bulunan evlerine daha hizli geldiklerini söyleyen Nurettin Aydin, “Trabzon var iken ne gerek var deniyordu. Bize göre çok iyi. Ben Rize-Artvin havalimanina geliyorum. Hizlica eve gidiyorum. Niye kötü olsun. Bu havalimani yapilmasina gerek yoktu Trabzon’da vardi deniyordu. Trabzon’dan ben 1 saate geliyordum. Onu hiç düsünmüyorlar. Bizim için kolaylik oldu” seklinde konustu.

“Trabzon’a gittigimiz zaman biraz daha zor oluyor”

Havalimaninin her açidan Rize’ye büyük katki sagladigini belirten Sabit Karaca ise, “Havalimaninin Rize’ye büyük katkisi olmustur. Yabanci sayisi artmistir. Su anda bilet yok. Her yönüyle Rize’ye katki sagladi. Hem de kolaylik oldu. 35-40 kilometre giderek uçagimiza binebiliyoruz. Yarim saate evimize geliyoruz. Trabzon’a gittigimiz zaman biraz daha zor oluyor. Zaman bakimindan bizim için sikinti oluyor” dedi.

Kaynak: İHA