Güvercinada Tarihi Kimligi Ile Bulusuyor

Kusadasi Belediyesi, kisa süre önce Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan ’açik hava müzesi’ statüsüne kavusturulan kentin simgesi Güvercinada’da restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalismasina basladi. UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan Güvercinada Kalesi’nde ise Türkiye’nin ilk Deniz Ticaret Tarihi Sergileme Alanini olusturmak için hazirliklar devam ediyor.

Güvercinada Tarihi Kimligi Ile Bulusuyor


Baskan Ömer Günel’in göreve gelmesiyle kültür turizmi alaninda önemli yatirimlar gerçeklestiren Kusadasi Belediyesi, kente adini veren Güvercinada’yi tarihi kimligi ile bulusturmak için sürdürdügü çalismalar kapsaminda düzenleme çalismalarina hiz verdi. Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan açik hava müzesi listesine dahil edilen Güvercinada’da uzman ekip tarafindan sürdürülen restorasyon, konservasyon, peyzaj ve çevre düzenleme çalismalari kapsaminda ahsap giris kapisi onarilirken bir yandan da ahsap platformlarda silim, tamirat ve boyama islemleri gerçeklestiriliyor. Çevre düzenleme çalismalari kapsaminda de Güvercinada’da agaç budama, ot temizligi ile çevre ve peyzaj düzenleme çalismasi yürütülüyor.

UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde bulunan Güvercinada Kalesi’nde ise Türkiye’nin ilk Deniz Ticaret Tarihi Sergileme Alani’ni kurmak için çalismalar sürüyor. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ile koleksiyoncu Haluk Perk arasinda imzalanan is birligi protokolü dogrultusunda denizcilikle ilgili zengin bir tarihi eser toplulugunu sergilemek üzere teshir alanlari hazirlaniyor. Kisa süre içerisinde tamamlanacak çalismalarin ardindan Güvercinada ve iç kale, tarihi yapisina uygun olarak kent turizminde yeni yerini alacak.
Kaynak: İHA