Geleneksel Ihlamur Festivali Basliyor

Karacabey Belediyesi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen ve yogun ilgi gören Ihlamur Festivali, 24-30 Temmuz tarihleri arasinda Yeniköy’de gerçeklesiyor. Düzenlenecek olan festival çerçevesinde Karacabey Kadin Girisimciler Alisveris Senligi kurulurken devam eden günlerde Karadeniz günleri, Türk Halk Müzigi ve Roman Orkestrasi konserleri sahne alacak.

Geleneksel Ihlamur Festivali Basliyor
Bursa’nin turizmde parlayan yildizi olan Yeniköy’de, geleneksel hale getirilen Ihlamur Festivali heyecani basliyor. Ilçenin sahip oldugu degerleri ülke ve dünya genelinde duyurmayi hedefleyen Karacabey Belediyesi, sosyal, kültürel ve tanitim etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor.

Karacabey Belediyesi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen ve yogun ilgi gören Ihlamur Festivali’nin bu yil da ayni coskuya gerçeklesmesi bekleniyor. 6 gün sürecek olan festival, ilçenin tatil bölgesi olan Yeniköy Meydaninda gerçeklesecek. 24 Temmuz Çarsamba günü saat 16.00 da Karacabey Kadin Girisimciler Alisveris Senligi ile baslayacak festivalde 26,27 ve 28 Temmuz tarihlerinde ise Karadeniz rüzgârlari esecek. 3 gün sürecek Karadeniz Günleri ise ayrica kurulacak yöresel ürün pazarinin yani sira her aksam birbirinden farkli sanatçilarin sahne alacagi konserlerle yogun bir sekilde geçecek.

29 Temmuz Pazartesi aksami bu kez sahneye Bursa Büyüksehir Belediyesi Türk Halk Müzigi Orkestrasi, Yeniköy Meydan’da saat 21.00’de birbirinden güzel sarkilariyla müzik severlere unutulmaz anlar yasatacak. Son olarak 30 Temmuz Sali aksami BBB Çalgici Mektebi Roman Orkestrasi konseri ile festivalin kapanisinin gerçeklesmesi hedefleniyor.

“Unutulmaz bir festival haftasi geçirecegimize inaniyorum”

Karacabey Belediye Baskani Fatih Karabati, Ihlamur Festivali’nin Karacabey’in kültürel kimliginin önemli bir parçasi oldugunun altini çizerek, “Her yil düzenlenen Ihlamur Festivali adeta Karacabey’in dogasiyla, kültürüyle ve tarihiyle bir araya geldigimiz özel bir etkinlik. Bu yil da festivalimizin coskusunu hep beraber yasayacagimiza ve çesitli etkinliklerle birlikte keyifli bir festival haftasi geçirecegimize inaniyorum. Biz de Karacabey Belediyesi olarak, festival için hem katilimcilar hem de ziyarette bulunacak olan vatandaslarimiz için gerekli bütün hazirliklari titizlikle yürüttük, tüm halkimizi bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA