Gaziantep Saglik Turizmi Çalistayi'nin Açilisi Yapildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Gaziantep Valiligi ve Il Saglik Müdürlügü is birliginde saglik turizmi alaninda önemli adimlarin atilmasi amaciyla düzenlenen Gaziantep Saglik Turizmi Çalistayi’nin açilisi yapildi.

Gaziantep Saglik Turizmi Çalistayi'nin Açilisi Yapildi
Çalistayda Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Vali Yardimcisi Muhammet Önder, Il Saglik Müdürü Dr. Beytullah Sahin, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli ve Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Balat konusmaci olarak yer aldi.

Biz hedefleri olan bir sehiriz

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, burada yaptigi konusmada Gaziantep’in iddiali bir sehir olduguna vurgu yaparak sunlari söyledi:

“Biz hedefleri olan bir sehiriz. Biz Ipek Yolunu ve Baharat Yolunu kalkinma yoluna dönüstürmüs bir sehiriz. Bu noktada ortaya koydugumuz Gaziantep Modeli’nden bahsetmekte yarar var. Bu model, günümüz dünya sartlarina görmezden gelemeyecegimiz bir çalisma anlayisini içeriyor. Dünya hasta ve gergin. Çünkü biz ekonomiyi ekolojiye çeviremedik. 70’li yillarda eger Paris Antlasmasi yapilmis olsaydi; bu kadar buzullar erimezdi. Insanlik dünyada bu denli hoyratça yasayamazdi.”

“Pandemide saglikta dönüsümde ne kadar basarili oldugumuzu gördük”

“Saglikta dönüsümde ne kadar basarili olundugunu pandemi sürecinde gördük” diyen Baskan Sahin, “Gaziantep’te saglik açisindan çok iyi isler yapiliyor, bunlari çok iyi anlatmamiz lazim. Bu çalistay sonrasinda bize bir reçete gelecek. Bu reçete, hangi kurumun nasil bir yol izlemesi gerektigini bize söyleyecek. Genel olarak hangi kurum saglik isinin neresinde olacak. Saglik konusunun daha yapici sekilde koordine edilmesi için nasil bir yol haritasi çizilecek ve son olarak biz bu isi nasil basaracagiz gibi konularin cevaplari önümüze gelecek. Bugünkü toplantimizin temel mantigi; güçlü taraflarimizi daha iyi nasil tanitacagimiz ve zayif taraflarimizi nasil güçlendirecegimiz” seklinde konustu.

Çalistayda, “Gaziantep’teki Saglik Hizmetleri Saglayicilarinin Durum Degerlendirmesi”, “Saglik Turizmine Yönelik Hukuki Düzenlemeler”, “Destek ve Tesvikler, Hizmet Kalitesi ve Personel Niteliginin Artirilmasi Için Yapilmasi Gereken Çalismalar” ile “Saglik Turizminde Tanitim ve Pazarlama Için Yapilmasi Gerekenler” basliklari ele alinacak.

Çalistay üç farkli oturumda gerçeklestiriliyor

Üç farkli oturumda gerçeklestirilecek çalistayin ilk oturumunda, Gaziantep’teki saglik hizmetleri saglayicilarinin durum degerlendirmesi yapildi. Bu oturumda, mevcut durum analiz edilerek gelistirilmesi gereken alanlar belirlenecek.

Ikinci oturumda, saglik turizmine yönelik hukuki düzenlemeler, destek ve tesvikler, hizmet kalitesi ve personel niteliginin artirilmasi için yapilmasi gereken çalismalar ele alinacak. Son oturumda ise saglik turizminde tanitim ve pazarlama için yapilmasi gerekenler masaya yatirilacak.

Çalistay, Gaziantep’in saglik turizmi alaninda atacagi adimlarin ilk basamagi olarak kabul ediliyor. Ulusal ve uluslararasi is birliklerinin hedeflendigi bu süreçte, sehirde yapilacak olan saglik turizmi çalismalari belirlenecek. Ikinci toplantida alinacak görüsler ve verilen önemli kararlar, harekete geçme sürecini hizlandiracak ve güçlendirecek.

Çalistay sonrasinda akademisyenler tarafindan hazirlanacak olan rapor, Gaziantep’in saglik turizmi potansiyelini ve yapilacak düzenlemeleri sunacak. Bu rapor, Gaziantep’in saglik turizmi alanindaki gelecekteki çalismalarina yeni bir yön verecek. Gaziantep’in saglik turizmi alaninda önemli bir merkez haline gelmesi hedefleniyor. Bu amaç dogrultusunda yapilan çalismalar ve alinan kararlar, sehrin saglik turizmi potansiyelini artiracak ve bölgeye olan ilgiyi yükseltecek.
Kaynak: İHA