Eski Esinin Ölmeden Selasini Okuttu, Mahalle Karisti

Bursa’da dini nikahli esinden ayrilan kadin, camiden kendi selasinin okundugunu duyunca saskina döndü. Bosandigi esinin selasini okutan koca, o anlari da cep telefonuyla kayda aldi. Ölmeden selasi okutulan Tugçe Emir, "Insan ölmeden selasi verilince bir tuhaf oluyormus" dedi.

Eski Esinin Ölmeden Selasini Okuttu, Mahalle Karisti
Edinilen bilgiye göre, Tugçe Emir ve Zafer Kufaci çifti 6 yil önce dini nikah yaparak evlendi. Bir buçuk yil önce siddetli geçimsizlik ve esinin madde kullandigi iddiasiyla Tugçe Emir, esini terk ederek çocuguyla birlikte ailesinin yanina gitti. Sürekli eski esi Zafer Kufaci tarafindan ölüm mesajlari aldigini iddia eden Tugçe Emir son olarak dün daha büyük bir sok yasadi. Oturdugu mahallede bulunan camiden öglen vakti kendisinin selasini duymasiyla soke oldu. Hemen korkan ve panik yapan Emir, cami görevlilerine ulasti. Cami görevlileri ise bir süre hoparlörden selanin yanlis oldugunu belirten anonslar yapti. Bosandigi esi tarafindan selasinin verilmesiyle panik yapan Tugçe Emir, solugu polis merkezinde aldi. Eski esinden sikayetçi olan Emir yetkililerden yardim bekliyor.

Verdirttigi selayi gülerek video kaydi almis

Eski es Zafer Kufaci, sela için cami imamina eski esi Tugçe Emir’in bilgilerinin yazdigi kagidi vererek yakin bir noktada bekledi. Okunan ögle namazinin ardindan eski esi için verilen selayi ise cep telefonu ile gülerek kayit aldi.

"Dün cami hocasinin yanina giderek selami verdiriyor" diyen Tugçe Emir, "Eski esim zaten madde bagimlisi bir insan. Daha önce de bana ölüm tehditlerinde bulunuyordu. Bununla ilgili uzaklastirma karari da mevcut. Cami hocasina giderek benim adima sela verdiriyor, beni ölümle tehdit ediyor. Bana ölüm tehditleri mesajlari atiyor. Dün cami hocasina gidiyor ve selami verdiriyor. Sonra da video çekerek paylasiyor ve insanlara gösteriyor. Korktum tabi ki. Insan kendisi selasini verince nasil olur? Selada, ’cenazesi ikindede kaldirilacak’ denilince ’acaba bana bir sey mi yapacak o saate kadar’ diye korktum. Sonra zaten durumu polise bildirerek sikayetçi oldum. 6 yildir evliydik bir oglum var. Madde bagimlisi oldugu için ayrildim" seklinde konustu.

"Kendi senaryo yazdi ve kendi de figüran olarak oynadi" diyen mahalle sakini Ali Ilhan ise, "Bir aksam önce buradaki imam arkadasimizin yanina gelmis. ’Benim bir selam var, bunu verebilir misiniz’ demis. Verdigi kagitta yanlis bilgi olunca selayi vermemisler. Tekrar gelmis sela verilmesi için. Cami görevlileri de tekrar gelince güvendi ve selayi verdi. Daha sonra yanlis oldugu anlasilinca hoparlörden ’yanlis seladir’ diye anonslar yapildi. Öldü denilen kadinin eski esi geliyor. Kendi kendine bir senaryo yazdi, kendi de figüran olarak oynadi" dedi.

Polisin olayla ilgili sorusturmasi sürerken, süpheli Zafer Kufaci’nin ifadesine basvurulacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA