Erzurum'da Kaçak Göçmen Operasyonu

Erzurum Emniyet Müdürlügü’nce gerçeklestirilen operasyonda 29 kaçak göçmen ve organizatörlük yaptigi belirlenen 4 sahis yakalandi.

Erzurum'da Kaçak Göçmen Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Erzurum Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ile Istihbarat Sube Müdürlügü tarafindan göçmen kaçakçiligi suçunun men ve takibine yönelik yapilan arastirmalarda süpheli sahislarin, düzensiz göçmenleri sinir illerden alarak Erzurum iline getirdigi ve burada düzensiz göçmenlere sahte Uluslararasi Koruma Basvuru Belgesi ve Yol Izin Belgesi düzenleyerek farkli araçlar ve yöntemler kullanarak bati illerine sevk ettiklerine dair bilgi edinilmesi üzerine baslatilan müsterek iki projeli çalisma neticesinde farkli tarihlerde yapilan; ara yakalamalarda toplamda 29 kaçak göçmen yakalandi. Operasyonda olaylarda kullanilan 2 araca el konulurken kaçak göçmenlerin bati illerine sevkini saglayan ve sahte Uluslararasi Koruma Basvuru Belgesi ve Yol Izin Belgesi düzenleyen toplamda 4 süpheli sahsa Göçmen Kaçakçiligi ve Resmi Belgede Sahtecilik suçundan adli islem yapildi.

Göçmen kaçakçiligi organizatörlügünü yöneten sahislara yönelik farkli zamanlarda yapilan operasyon sonucu 3’ ü Türk, 1’ i Pakistan vatandasi olmak üzere toplam 4 süpheli yakalanarak adli islemlere baslanildi. Organizatör sahislardan ikisi adli kontrol sartiyla serbest birakilirken diger 2 sahis tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Kaynak: İHA