Denizli Protokolü Basin Bayraminda Gazetecilerle Bulustu

DENIZLI – Denizli Valisi Ömer Faruk Coskun, Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu ve il protokolü, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayraminda basin mensuplariyla bir araya geldi.

Denizli Protokolü Basin Bayraminda Gazetecilerle Bulustu


Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC), 24 Temmuz 1908 Türk basininda sansürün kaldirilmasinin 116. yildönümü dolayisiyla il protokolünden konuklarini agirladi. Denizli Valisi Ömer Faruk Coskun, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu, Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, AK Parti Il Baskani Yücel Güngör, MHP Denizli Il Baskani Mehmet Ali Yilmaz ve siyasi parti temsilcileri, DGC Baskani Osman Nuri Boyaci, yönetim kurulu üyeleri ve basin mensuplariyla bulustu.

“Yerel ve ulusal basinimizin Basin Bayrami’ni tebrik ediyorum”

Denizli’nin gelismesinde önemli katkilari bulunan gazetecilerle bir araya gelen Vali Coskun, “Toplumun dogru ve tarafsiz olarak bilgilendirilmesi, kamuoyunun aydinlatilmasi konusunda yerine getirdikleri görev nedeniyle en önemli meslek gruplarindandir. Denizli’de ki gelismeleri objektif bir sekilde halka ulastiran, ilimizin tanitilmasinda, gelisiminde önemli katkilari olan ve kamuoyunun aydinlatilmasinda büyük rol üstlenen yerel ve ulusal basinimizin bundan sonra da ayni duyarlilikla görev yapacagina yürekten inaniyorum. Denizli’mizin kiymetli basin mensuplari gece gündüz demeden zor sartlar altinda özveriyle görevlerini yerine getiren bütün basin emekçilerimizin Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni tebrik ediyorum” seklinde konustu.



Basin Bayraminda gazetecileri yalniz birakmayan protokol üyelerine tesekkür eden DGC Baskani Osman Nuri Boyaci da “Bu anlamli gün, basin özgürlügünün ve ifade hürriyetinin önemini bir kez daha hatirlamak için bize büyük bir firsat sunuyor. Basin, toplumun vazgeçilmez unsurlarindan biridir ve halka dogru haberleri ulastirmak için gece gündüz demeden çalisan meslektaslarimizin emeklerini takdir ediyoruz. Sansürsüz bir basinin toplumun her kesimi için vazgeçilmez bir hak oldugunu unutmamaliyiz. Ancak, ne yazik ki bugün hala sansürün ve baskinin var oldugu bir noktadayiz. Gazetecilerin bagimsiz ve özgür bir sekilde görevlerini yerine getirebilmeleri için mücadelemize devam ediyoruz. Denizli Gazeteciler Cemiyeti olarak, basin mensuplarimizin yaninda durmaya, haklarini savunmaya ve özgür bir basin için tüm çabamizi sürdürmeye kararliyiz. Bu özel günde, basin sehitlerimizi saygiyla aniyor ve onlarin hatiralari önünde egiliyoruz. Özgürlügün her sartta savunulmasi gereken bir deger oldugunu bir kez daha vurgularken, tüm meslektaslarimiza basarili ve özgür çalismalar diliyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA