Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Hayvanlar Konusunda Kimse Bize Merhamet Dersi Vermeye Kalkismasin'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Hayvanlari Koruma Kanununda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifine iliskin, “Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkismasin” dedi.

Curhurbaskani Erdogan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçeklestirilen AK Parti Grup Toplantisinda konustu.

Erdogan, 14 Mayis 2023 seçimlerinin ardindan AK Parti milletvekillerinin 14 ay boyunca yogun bir tempo çalistiklari ve 14 aylik süre zarfindan milletin ihtiyaç duydugu çok sayida yasayi çikardiklari için kendilerine tesekkür etti.

“Geride biraktigimiz 22 yilda hükümetteki icraatlarimiz kadar meclis çalismalari itibariyla da rekorlar kirdik”

Parlamento gündeminde olan bazi kanun tekliflerinin görüsülmesi sonrasi meclis çalismalarinin kisa bir süreligine tatile girecegini ifade eden Erdogan, “Tatile giren sadece meclis çalismalari olacak. Meclis disi çalismalarimiz, sahadaki gayretlerimiz hiz kesmeden devam edecek. 3 Kasim 2002’de yapilan genel seçimlerle TBMM 22. Dönem Faaliyetlerine baslamisti. 22. Dönemden 28. Döneme kadar, AK Parti birinci parti olarak meclisi sevk ve idare eden kuvvet oldu. Gerek hükümetlerimizle, gerekse meclisteki gruplarimizla insanüstü bir gayret gösterdik, her dakikamizi milletimize adayarak yogun sekilde mücadele ettik. Geride biraktigimiz 22 yilda hükümetteki icraatlarimiz kadar meclis çalismalari itibariyla da rekorlar kirdik. Milletimiz beni meclise çalismaya gönderdi, ter dökmemiz için seçti. Ülkemiz için mücadele görevi verdi ve biz de milletimize mahcup olmamak için emaneti hakkiyla tasimanin gayreti içinde olduk” ifadelerini kullandi.

“Baskalarinin ne dedigi, ne düsündügü mühim degil, millet ne söylüyor biz ona dikkat kesildik”

Bugüne kadar Türk milletinin hiçbir derdine ve sorununa kulak tikamadiklarini belirten Erdogan, “Baskalarinin ne dedigi, ne düsündügü mühim degil. Millet ne diyor, ne düsünüyor, millet ne söylüyor biz ona dikkat kesildik. Muhalefet ne der? Bize ne muhalefetten. Medyada ne yazarlar? Bize ne medyadan. Seçkinler rahatsiz oluyorlarmis, tuzu kurular gürültü yapiyorlarmis. Sesi çok çikan cazgirlar ortaligi velveleye veriyorlarmis. Bunlarin hiçbirine bakmayiz, aldirmayiz yola devam ederiz” diye konustu.



“Milletimiz bizden bu sorunu çözmemizi istiyor”

Bazi kesimlerin görmezden gelmesine ragmen Türkiye’de basibos köpek sorunu oldugunu kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, “Dünyanin hiçbir medeni ülkesinde göremeyeceginiz bir sokak köpegi popülasyonuyla karsi karsiyayiz. Bu sayi her yil asimetrik bir sekilde katlanarak artiyor. Bu basibos köpekler, çocuklara, yetiskinlere,

Yaslilara, baska hayvanlara saldiriyor. Trafik kazalarina sebep oluyor. En degerli varliklarimiz olan çocuklarimizi parçalamak suretiyle bizden kopartiyorlar. Artan kuduz vakalarini, yabanci ülkelerin Türkiye’ye gelen vatandaslarina yaptigi uyarilari saymiyorum. Müdahale edilmedikçe sorun daha da büyüyor, kötülesiyor ve mesele tam anlamiyla çigrindan çikiyor. Milletimiz bizden bu sorunu çözmemizi istiyor” açiklamasinda bulundu.

“Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkismasin”

Vatandaslarin sokaklarin güvenli hale gelmesini istedigine dikkati çeken Erdogan, “Bizim bu isteklere, bu arzulara, ülkemizin dört bir yanindan yükselen feryatlara sessiz, tepkisiz kalmamiz düsünülemez. Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkismasin. Bölücü terör örgütünün besikteki bebegi katletmesine, canli bombalarin sehirlerimizde masum sivilleri aramizdan almasina, Gazze’de su anda 16 bini bulan masum çocugun ve sayisi 40 bini geçen masum insanin katledilmesine ses çikarmayanlar kalkip da bize merhametten bahsetmesin. Dagdaki eli kanli katil sürülerine methiyeler düzenler bize vicdan ve merhamet nutku çekemez. Timsahin gözyaslari merhametten degildir” ifadelerine kullandi.

“Acili anne ve babanin üzerine yürüyen bir karakter fukarasinin diline en son alacagi kelime merhamettir”

“Komisyon çalismalari sirasinda köpek yüzünden hayatini kaybetmis 10 yasindaki kizinin acisini yüreginde tasiyan annenin, 10 yasindaki oglu parçalanmis babanin üzerine yürüyen bir karakter fukarasinin diline en son alacagi kelime merhamettir” diyen Erdogan, sözlerine söyle devam etti:

“Degil insana, degil masum çocuklara, herhangi bir canliya karsi yüreginde zerre miskal merhamet olan biri kalkip da o densizligi yapamaz. Cigerparesini kaybetmis yüregi yarali bir anne ile empati kuramayan, baska canlilarla nasil kursun. Esrefi mahlukat olan insana sevgi göstermeyen baska canlilara nasil sevgi göstersin. Insan sevmiyorlar ki bir köpegi nasil sevecekler. Ayrica, birileri muhalefet milletvekillerinin destegiyle kalkip geliyor, meclise tasiniyor. Meclis koridorlarini isgal ediyor, utanmadan, sikilmadan meclis çatisi altinda milletvekillerine ‘katil’ diye bagirabiliyor. Milletvekili, milletin temsilcisidir. Milletvekili, sadece kendisini seçenlerin degil tüm Türkiye’nin vekilidir. Milletvekiline, hem de yüce meclis çatisi altinda ‘katil’ diye bagiran da, onu oraya getirip o cesareti veren de bütün millete karsi saygisizlik yapmistir. Biz bu densizlige, edepsizlige, simarikliga pabuç birakacak ve boyun egecek bir grup degiliz. Biz 3-5 marjinal karakterin çigirtkanlik yaparak, bagirarak meclisi çalisamaz hale getirmesine eyvallah etmeyiz. Burasi gazi bir meclistir, milletin meclisidir. Kimse gazi meclisin sanina ve konumuna gölge düsüremez. Böyle bir edepsizligin tekrar yasanmamasi için gerekli tedbirlerin çok daha siki bir sekilde mutlaka alinmalidir.”

“Teklifi tatile girmeden Genel Kurul’un takdirine sunacak, Cumhur Ittifaki olarak sokaklari güvenli hale getirecegiz”

Yasa teklifinin utanç verici sahnelere ragmen komisyonda kabul edildigini dile getiren Erdogan, “Sadece insanlari degil, sokak hayvanlarini da yasatmayi amaçlayan kanun teklifimize ‘evet’ diyen tüm milletvekillerini tebrik ediyorum. Bu meseleyi meclis tatile girmeden önce insallah Genel Kurul’un da takdirine sunacak, orada da taskinliklara prim vermeden inaniyorum ki Cumhur Ittifaki olarak teklifi yasalastirarak sokaklarimizi güvenli hale getirecegiz. Bu konuda tüm grubumuzdan milletin vekili olarak bu yüce çati altinda bulunan her bir arkadasimdan kararli bir durus bekliyorum. Asla taviz yok ve bu isi Allah’in izni ile bitirecegiz” dedi.



“Tüm hayvan severlerden basibos köpekleri sahiplenme kampanyamiza güçlü destek bekliyoruz”

Teklifin yasalasmasinin sadece bir baslangiç oldugu vurgulayan Erdogan, “Bundan sonra esas önemli olan sahiplenme sürecidir. Son bir haftadir ortaligi ayaga kaldiran sanatçilar, dernekler ve medya mensuplari basta olmak üzere tüm hayvan severlerden basibos köpekleri sahiplenme kampanyamiza güçlü destek bekliyoruz. Burada sergilenen yüksek hassasiyetin çok daha fazlasini sahiplenme sürecinde de görecegimize inaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA