ÇOMÜ-1 Arastirma Gemisinin Bakim Ve Tadilat Süreci Tamamlanarak Iki Yeni Proje Için Imza Töreni Gerçeklesti

Balikesir Büyüksehir Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) arasinda olusturulan Is Birligi Protokol kapsaminda; Üniversiteye ait ÇOMÜ-1 Arastirma Gemisinin, ülkenin köklü tersanelerinden Besiktas Tersanesinde bakim ve tadilat süreci tamamlandi.

ÇOMÜ-1 Arastirma Gemisinin Bakim Ve Tadilat Süreci Tamamlanarak Iki Yeni Proje Için Imza Töreni Gerçeklesti
‘Mavi Vatan’in derin sularinda Arastirma faaliyetlerinin kaldigi yerden devam etmesi için, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Akin’i temsilen Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu’nu ziyaret eden, Mehmet Hezer Baskanligindaki Balikesir Büyüksehir Belediyesi Delegasyonuyla, 2024 Yili Ortak Proje Is Birligi Protokolü imzalandi.

Güney Marmara Bölgesi ‘Hayalet Ag Avciligi’ ile Tarim ve Orman Bakanligi’nin onaylariyla baslatilan ‘Yapay Resif Çalismalari’ olmak üzere, iki farkli proje anlasmasina dair imza töreni; Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Yigit ile birlikte Dekan danismani Prof.Dr. Sebahattin Ergün ve Proje ekibinden Prof. Dr. Ugur Altinagaç, Prof. Dr. Adnan Ayaz, Prof. Dr. Ugur Özekinci, Ögr. Gör. Erman Ugur ve ÇOMÜ-1 Kaptani Doç. Dr. Alkan Öztekin ile Gemi Personeli Kaptan Umut Tuncer’in katilimlariyla gerçeklesti.
Kaynak: İHA