Bu Festival Tat Kaçirdi, Zabita Elektrik Kablolarini Kesti

Sivas’ta düzenlenmesi planlanan Kadin Giyim Festivali, Sivas Belediyesi zabita ekiplerinin müdahalesi ile açilmadan kapandi.

Bu Festival Tat Kaçirdi, Zabita Elektrik Kablolarini Kesti
Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenen moda ve alisveris festivali Sivas’ta sekteye ugradi. Festival için birçok ilden gelen esnaf, fuarin iptal edilmesiyle neye ugradigini sasirdi. Iddialara göre kentteki bazi sivil toplum kuruluslari, festivalin yerel esnafi olumsuz etkileyebilecegi gerekçesiyle Sivas Belediyesi’ne baski yaparak festivali iptal ettirdi. Sivas Belediyesi zabita ekipleri alana gelerek elektrik kablolarini kesip, vatandasi fuara almadi. Büyük bir hayal kirikligina ugrayan festival esnafi, maddi zarar gördüklerini belirterek isyan etti.

“Sivas resmen buraya bir daha gelmeyin dedi”

Esnaf ve organizatör olan Süreyya Kuyupinar, böyle bir seyi ilk kez yasadiklarini belirterek, "Biz billboardlara ve sosyal medya platformlarinda reklam verdik. Burayla anlastik. Burada Kadin Giyim Festivali yapacaktik. Çanta, aksesuar, giyim gibi ürünler satacaktik. ’Hiçbir sikinti yok, gelin’ dediler. Geldik buradaki alanla ilgili pazartesinden itibaren stant kurduruyoruz. O vakte kadar hiçbir sey yoktu. Dün bize ögleden sonra ’Buranin izni yok’ dediler. Buranin yer sahibinden biz iznimizi aldik, biz de buna binaen geldik. Belediye baskani ve yardimcilari ile görüsmemizde burayi odalarin baskanlarinin sikâyetleri üzerine kapattiklarini söylediler. Biz de dedik ki ’Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapip devam edelim.’ Sabah saatlerinden itibaren kuyruk olusmustu. Vatandaslar da çok tepki gösterdi. Üç bes kisinin sadece bu konuda yerel esnafi korumak adi altinda diye söyledigi sey aslinda halka ket vurma oldu. Buradaki esnaflar farkli illerden geldi. Biz organizatörlere herhangi bir tebligat yapilmadi. Böyle bir olayi biz ilk kez burada yasadik. Sivas resmen buraya gelmeyin dedi.

Bu olay çözülse de bir daha gelmeyiz. Çünkü buraya gelmek artik çok büyük bir risk” dedi.



“Böyle bir misafirperverlik görmedim”

Sivas’in hiç iyi bir izlenim vermedigini belirten Tülin Altunigne, “En çok üzüldügüm nokta zabitanin sartelleri indirmek yerine kablolari kesmesine çok üzüldüm. Dondurmacinin bütün dondurmalari eridi. Bu isleri ben insanlik disi olarak görüyorum. Buraya barikat kurdular. Insanlara buradan gidin dediler. Sivas hiç iyi bir izlenim vermedi. Ben böyle bir misafirperverlik görmedim. Kimseye bir sey olmadi, olan bizlere oldu. Zararim çok büyük. Diger esnaf arkadaslarin da öyle. Ben hakkimi helal etmiyorum. Sivas’in belediye baskanina da sesleniyorum, keske gelip su halimizi görseydiniz. Zabitayi buraya gardiyan gibi bagira çagira is yaptirmalarina müsaade etmeseydi. Bizi dinleseydi ve halkin yaninda olsaydi, kimse baskana bir sey demezdi. Fakat hiçbiri olmadi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA