Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Gelecegin Bilim Adamlarini Ve Mühendislerini Yetistiriyoruz'

Kocasinan Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ‘Kocasinan Inovasyon Merkezi’ ile gençler, teknoloji altyapisi noktasinda daha donanimli sekilde gelecege hazirlaniyor. Ortaokul, lise ve üniversiteli gençlerine yönelik hazirlanan tesiste gençlerle bir araya gelen Baskan Çolakbayrakdar, merkezle gelecegin bilim adamlarini ve mühendislerini yetistireceklerini söyledi.

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Gelecegin Bilim Adamlarini Ve Mühendislerini Yetistiriyoruz'
Sümer Yenimahalle Tesisi’ndeki siniflari ve atölyeleri tek tek gezerek, büyük bir titizlikle kontrol eden Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, merkez hakkinda yetkililerden bilgiler aldi. Burada verilen egitim sayesinde bir yandan gelecegin Türkiye’sini insa ederken bir yandan da bilim adamlari ve teknoloji yildizlarini yetistirmeye katki saglayacaklarini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, “Çocuklarimiza ve gençlerimizi, robotik kodlama, yazilim, arduinonun yani sira model uçaklar ve insansiz hava araçlariyla bir araya getiriyoruz. Teknoloji ile gençleri bulusturdugumuz Kocasinan Inovasyon Merkezi’nde ortaokul çagindan baslamak üzere lise ve üniversiteye kadar devam edecek sekilde egitimler veriyoruz. Teknolojiye merakli olan gençlerin, buradaki çalismalar neticesinde memleketimiz için ihtiyaç duyulan her turlu mühendislik altyapisini saglayabilecek bir merkez olmasi için gayret gösteriyoruz. Teknoloji ile meraki, hobisi veya içindeki cevheri gün yüzüne çikarmak isteyen gençleri bekliyoruz. Rabbim, gençlerimizin geleceklerini aydinlik etsin. Bütün gayretimiz, çocuklarimizin ve gençlerimizin gelecegi içindir. Hedefimiz; yerli ve milli sanayinin temelini olusturabilecek, mühendis ve bilim adamlari yetistirmektir. Bilim ve teknoloji atölyelerini daha kapsamli hale getirerek çocuklarimizi, dünya ile rekabet edebilecek düzeyde yetistirecegiz. Yavrularimizin gelecegi, huzurlu ve mutlu olmalari için çalismalarimizi artirarak devam ettirecegiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar, Güçlü Türkiye’nin yarinlari ve aydinlik gelecegin teminati olan çocuklara daha donanimli yetistirmeleri için var güçleriyle çalistiklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA