BARÜ 'Tercih Ve Tanitim Günleri' Basliyor

Bartin Üniversitesi (BARÜ) tarafindan üniversite tercihi yapacak ögrencileri bilgilendirmek amaciyla düzenlenen “Tercih ve Tanitim Günleri” 27 Temmuz-02 Agustos tarihlerinde Kutlubey Yerleskesinde yapilacak.

BARÜ 'Tercih Ve Tanitim Günleri' Basliyor
Bartin Üniversitesi (BARÜ) her yil oldugu gibi bu yil da üniversite tercihi yapacak ögrencilerin ve ailelerinin yaninda olacak. Üniversitelerin egitim-ögretim, arastirma-gelistirme, sosyal imkanlari kültürel, sanatsal ve sportif imkânlari hakkinda bilgi vermek amaciyla Kutlubey Yerleskesinde “Tercih ve Tanitim Günleri” düzenlenecek. Kütüphane Fuaye alaninda 27 Temmuz-02 Agustos tarihlerinde yapilacak etkinlikte alaninda uzman akademisyenler dogru tercih ve meslek tanitimlari konularinda bilgiler verecek. BARÜ bünyesinde yer alan 9 fakülte, bir yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Egitim Enstitüsünde yer alan programlarin da tanitilacagi tercih günlerinde; Kariyer Planlama, Uygulama ve Arastirma Merkezi ile Ögrenci Isleri Daire Baskanligi tarafindan kariyer planlamasi konusunda tercih danismanligi yapilacak.

7 gün boyunca devam edecek etkinlikte aday ögrenciler ile ailelerinin sorulari cevaplandirilirken 21. yüzyil ögrenme becerilerinden gelecegin mesleklerine kadar birçok farkli alanda sunumlar gerçeklestirilecek.

Tercih ve Tanitim Günleri kapsaminda çevrim içi seminer de düzenlenecek. Iletisim Koordinatörlügünden Ögr. Gör. Burak Ceylan’in moderatörlügünde, Egitim Fakültesinden Dr. Ögr. Üyesi Bilge Sulak Akyüz “Tercihte Dogru Adim” ve Ars. Gör. Muhammed Enes Keskinkiliç ise “Gelecegin için Dogru Tercih” basliklarinda konusmalar yaparak aday ögrencilere tercih edebilecekleri bölümler, is imkânlari ile üniversitedeki sosyal yasam konularini anlatacak.
Kaynak: İHA