ATÜ Tanitim Ve Tercih Günleri 29 Temmuz'da Basliyor

31 Temmuz tarihleri arasinda Tanitim ve Tercih Günleri düzenleyecek.

ATÜ Tanitim Ve Tercih Günleri 29 Temmuz'da Basliyor
Adana Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) 29-31 Temmuz 10.00-16.00 saatleri arasinda Tanitim ve Tercih Günleri düzenleyecek. Sariçam’da bulunan kampüsün Merkezi Kafeterya Binasi’nda gerçeklesecek olan etkinlikte aday ögrenciler ve ailelerine üniversite tercihleri, egitim ve barinma imkanlari, akademik programlar, kampüs imkanlari, üniversitenin yurt içi ve yurt disi firsatlari hakkinda bilgiler verilecek. Aday ögrenciler, Kafeterya Binasi’nda akademisyenler ve tanitim ekibi ile görüserek, meslekler ve bölümler hakkinda merak ettikleri sorulara cevap bulacak.

Kaliteli Ingilizce egitim

ATÜ’de halihazirda Bilgisayar ve Bilisim, Mühendislik, Isletme, Siyasal Bilgiler, Havacilik ve Uzay Bilimleri, Mimarlik ve Tasarim ile Insan ve Toplum Bilimleri Fakülteleri olmak üzere toplam 7 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokulu ile egitim-ögretim faaliyetleri yürütülürken egitim ögretim faaliyetinin sürdügü lisans bölümlerinden 2 tanesi hariç diger tüm bölümlerde egitim ögretim dili yüzde 100 Ingilizcedir.

Uygulamali mühendislik egitimi

Mühendislik Fakültesinde yer alan bölümlerin birçogunda “Uygulamali Mühendislik Egitimi” (UME) imkani bulunmakta. Bu egitim, mühendislik programinda derslerini tamamlamis ögrencilerin son yariyillarinda yaklasik 4 ayini sanayide geçirmek üzere gelistirilen yeni bir egitim yaklasimidir.

Bilisim alaninda yeni lisans ve önlisans programlari açildi

ATÜ Bilgisayar ve Bilisim Fakültesi bünyesinde bilgisayar, yazilim ve yapay zeka mühendisliklerine ilaveten, Bilisim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgi Güvenligi Teknolojisi ile Veri Bilimi ve Analitigi olmak üzere 3 yeni lisans programi açildi. Bu programlara 2024-2025 Egitim-Ögretim döneminde ögrenci alimi yapilacak. Ayni zamanda Bilgisayar ve Bilisim Fakültesi’nde yer alan tüm bölümler ATÜ’nün temel vizyonuna uygun olarak teknoloji alaninda egitim-ögretim ve arastirma faaliyetleri için hazir hale gelecek.

Bununla birlikte ATÜ’de Bilisim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu adi altinda kurulan bu MYO’da Ön-Yüz Yazilim Gelistirme, Arka-Yüz Yazilim Gelistirme, Büyük Veri Analistligi ve Bulut Bilisim Operatörlügü ön lisans programlari açildi. Üniversitenin ana yerleskesinde faaliyet gösterecek olan MYO, ilk ögrencilerini 2024-2025 yilinda alarak egitim-ögretime baslayacak.
Kaynak: İHA