Asansör Kazasinda Ölen Kizin Ailesinden Ihmal Iddiasi Açiklamasi 'Herhangi Bir Önlem Alinmadan Kurtarmaya Çalismislar'

Ankara’da, mahsur kaldigi asansörden kurtarilmaya çalisildigi esnada 5. kattan bosluga düserek hayatini kaybeden 13 yasindaki kizin ailesi, kurtarmaya gelen itfaiye ekiplerinin hiçbir güvenlik önlemi almadiklarini ve sorumsuz hareket ettiklerini ileri sürdü. Hayatini kaybeden kiz ise gözyaslari arasinda son yolcuguna ugurlandi.

Asansör Kazasinda Ölen Kizin Ailesinden Ihmal Iddiasi Açiklamasi 'Herhangi Bir Önlem Alinmadan Kurtarmaya Çalismislar'
Sincan’da dün bir sitede meydana gelen olayda, 13 yasindaki Beren Su Bolat, bir arkadasiyla birlikte sitedeki baska bir apartmanda yasayan diger arkadasini ziyarete gitmek istedi. Apartmanin asansöründe mahsur kalan Bolat’in durumu yakinlarina bildirmesi üzerine mahsur kalan çocuklari kurtarmak için itfaiye ekipleri yönlendirildi. 5’nci ve 6’nci katin arasinda arizalanan asansörden çikarildigi esnada bilinmeyen bir nedenden dolayi düsen Bolat zemine çakildi. Mahsur kalan diger çocuk kurtarilirken, ihbar üzerine bölgeye polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Hayatini kaybettigi belirlenen Bolat’in cenazesi otopsi için Adli Tip Kurumu’na götürüldü. Çocuklari kurtarmaya gelen 3 itfaiyeci ile ilgiliyse ihmal olabilecegi ihtimali sebebiyle sorusturma baslatildi.

Gözyaslari arasinda topraga verildi

Cenazesi Adli Tip Kurumu’ndan yakinlari tarafindan teslim alinan Bolat için Sincan Cimsit Mezarliginda yer alan Cimsit Cami’sinde cenaze namazi kilindi. Bolat’in cenazesinde ailesi, yakinlari ve arkadaslari yer aldi. Namazin ardindan Bolat’in cenazesi gözyaslari arasinda defnedildi.

“Herhangi bir önlem almadan kurtarmaya çalismislar”

Olayda ihmal oldugunu iddia eden dayi Fatih Büyükata, “Asansör arada kalmis. Itfaiye gelmis. Hem alt taraftan, hem de üst taraftan asansörün kapisini açmis. Oradaki kisiler, ekiplere kapinin alttan açilmamasi gerektigini söylemis. Oradaki 3 itfaiyeci de islerine karisilmamasi gerektigini söylemis. Yegenimi çekmeye çalisirken düsürmüsler. Yaptiklari tamamen is bilmemezlik ve insana deger vermemezlik. Olayin kasitli olduguna inanmiyorum ama yapilan is tamamen sorumsuzluk. Her hangi bir önlem almadan kurtarmaya çalismislar. Sikayetçiyiz. Itfaiyeci kendisinin de düsecegini anlayinca çocugu birakmis. Sonuna kadar da sürecin takipçisi olacagiz” dedi.



“Resmen cinayet”

Bolat’in diger dayisi Ümit Büyükata, “Asansörde kalmislar. Itfaiye gelmis. 4 kisi hiçbir tedbir almadan kapiyi açmislar. Asansör ortada kaliyor. Alttan almaya çalisiyorlar. Diger çocugu çikartiyorlar. Bizim kiza gelince birakiyorlar, asagi düsüyor. Resmen cinayet, baska hiçbir sey degil. 13 yasindaki bir kiz çocugu nasil asagi düser. Hiçbir sey yapmiyorsan bir kemer baglayabilirsin. Hiçbir güvenlik önlemi yok” ifadelerini kullandi.

Anneanne Esma Büyükata ise, “Isinin ehli olan insanlar olsaydi nasil çalisilacagini bilirdi. Benim çocugum su anda hayatta olacakti, bu acilari biz yasamayacaktik” diye konustu.

Kaynak: İHA