Ankara Büyüksehir Parklarda Vektörle Mücadele Ve Temizlik Çalismalarina Devam Ediyor

Ankara Büyüksehir Belediyesi sicak yaz günlerinde larva olusumlarinin önüne geçmek için vektörlerle mücadele çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. BelPlas AS, Baskentin dört bir yanindaki yesil alanlar ile sulak bölgeleri ilaçlarken ANFA Genel Müdürlügü ekipleri ise park ve eglence alanlarinda detayli temizlik çalismalari gerçeklestiriyor.

Ankara Büyüksehir Parklarda Vektörle Mücadele Ve Temizlik Çalismalarina Devam Ediyor
Ankara Büyüksehir Belediyesi, toplum sagligini korumak için vektörle mücadele çalismalarina araliksiz devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden BelPlas AS sicak yaz günlerinde sinek, sivrisinek ve hasere artisinin önüne geçilmesi amaciyla ilaçlama çalismalarini yogunlastirdi. Sulak ve yesil alanlardaki ilaçlama çalismalarina ilave olarak ANFA Genel Müdürlügü ekipleri ise park ve eglence alanlarinda temizlik çalismalari gerçeklestiriyor.

Vektörlere karsi 7/24 müdahale

Durgun sular ve yesil alanlarda üremeye baslayan larva, sivrisinek, karasinek ve diger haserelere karsi BelPlas AS ekipleri hem karada hem de sulak alanlarda Baskentin dört bir tarafinda düzenli periyodlarla ilaçlama çalismasi gerçeklestiriyor. Baskentte vektör popülasyonunu kontrol altina almak için gerçeklestirilen çalismalar hakkinda bilgi veren BelPlas AS Ilaçlama Müdürü Ismail Dane sunlari söyledi:

"BelPlas AS tarafindan yürütülmekte olan vektörle mücadele çalismalari açiktan akan kanallar, göl, gölet, insaat alti su birikintileri, sazlik ve batakliklarda ayrica vatandaslarimizin özellikle hafta sonlarinda yogun ilgi gösterdigi park ve rekreasyon alanlarinda halk sagligini koruma adina ilaçlama çalismalarimiz 7/24 esasina göre devam etmektedir."

ANFA’dan detayli temizlik çalismasi

ANFA Genel Müdürlügü ekipleri ise, Baskentliler tarafindan sikça tercih edilen yesil alanlar, park ve eglence alanlarinda bulunan çöp konteynerleri basta olmak üzere detayli temizlik çalismasi gerçeklestiriyor.

Vatandaslarin temiz, hijyenik bir ortamda vakit geçirmeleri için çalismalarini araliksiz sürdürdüklerini dile getiren ANFA Genel Müdürlügü-Peyzaj Mimari Merve Cihanbilir temizlik çalismalari ile ilgili olarak, "Mogan Parki’nda günlük olarak temizlik, biçim, tirpan, çiçek dikimi, agaç dikimi ve budama gibi islemleri yapiyoruz. Parkimizda ayrica günlük yaklasik 2.5-3 ton civarinda çöp çikarmaktayiz. Vatandaslarimizin daha saglikli ve temiz bir ortamda vakit geçirebilmeleri ve eglenebilmeleri için ekiplerimiz çalismalarini araliksiz sürdürüyor" ifadesini kullanirken, Göksu Parki Mühendisi Selma Türkoglu ise, "Vatandaslarin Göksu Parki’nda daha temiz ve yesil bir ortamda bulunmasi ve güzel vakit geçirebilmesi için temizlik çalismasini araliksiz sürdürüyoruz. Ekip arkadaslarimiz parkimizda günlük rutin olarak temizlik, budama islemleri yaparken süpürge araçlarimiz ise parkimizdaki sert zeminleri süpürmektedir. Ekip arkadaslarimiz alandan günlük yaklasik 3 ton çöp çikarmaktadir" dedi.

Kaynak: İHA