Almanya Basbakani Scholz Açiklamasi 'Kamala Harris'in Seçimi Kazanmasinin Çok Muhtemel Oldugunu Düsünüyorum'

Almanya Basbakani Olaf Scholz, ABD Baskan Yardimcisi Kamala Harris’in baskanliga aday gösterilmesiyle ilgili, "Kamala Harris’in seçimi kazanmasinin çok muhtemel oldugunu düsünüyorum” dedi.

Almanya Basbakani Scholz Açiklamasi 'Kamala Harris'in Seçimi Kazanmasinin Çok Muhtemel Oldugunu Düsünüyorum'
Almanya Basbakani Olaf Scholz, ABD Baskani Joe Biden’in seçim yarisindan çekilmesinin ardindan destegini açikladigi Baskan Yardimcisi Kamala Harris hakkinda açiklamalarda bulundu. Scholz, Harris’i ABD seçimlerini kazanabilecek "yetkin ve deneyimli" bir siyasetçi olarak nitelendirirken, açikça destek vermedi. Scholz, "ABD’deki seçim kampanyasi, simdi biraz yeni bir kadro ve yeni bir takim ile kesinlikle heyecan verici olacak. Kamala Harris’in seçimi kazanmasinin çok muhtemel oldugunu düsünüyorum, ancak buna ABD’li seçmenler karar verecek” dedi.

Harris ile birkaç kez görüstügünü söyleyen Scholz, “Harris ne yaptigini çok iyi bilen, yetkin ve deneyimli bir siyasetçi. Ne istedigini ve ne yapabilecegini biliyor” dedi.

Scholz, ABD’de kasim ayinda yapilacak seçimleri kim kazanirsa kazansin onunla en iyi sekilde çalisacagini söyledi.

Biden gibi kendisinin de yeniden seçilmekten vazgeçip vazgeçmeyecegi soruldugunda Scholz, esprili bir sekilde "Bu güzel ve dostane soru için tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA