Yillara Meydan Okuyan Tarihi Yapi Restore Edilmeyi Bekliyor

Kilis’in Musabeyli ilçesine bagli Hasanceli köyünde 2 bin yillik oldugu tahmin edilen tarihi yapi restore edilmeyi bekliyor.

Yillara Meydan Okuyan Tarihi Yapi Restore Edilmeyi Bekliyor
Kilis merkeze 40 kilometre uzaklikta olan Musabeyli ilçesine bagli Hasanceli köyünde ve 1’inci derecede arkeolojik sit alani olarak tescillenen yaklasik 2 bin yillik Kaçarlar Kalesi, 14 yildir arastirma ve restore edilmeyi bekliyor. Tarihi mirasin korunmasi ve turizme kazandirilmasi amaciyla köy sakinleri, yapinin bir an önce restore edilmesi için yetkililere çagrida bulundu.

Yaklasik 2 bin yil önce savunma amaciyla, çevresine hakim kayalik alan üzerine insa edilmis, mimari sütun ve özel seçilmis tas parçalariyla bir araya getirilmis olan tarihi kale kalintilarini bir an önce restore edilmesi gerektigini söyleyen Mustafa Yener, ‘‘Babam ve büyük babam zamaninda büyüklerimiz buranin hangi döneme ait olduklarini bilmiyorlardi. Buraya ‘Kale Harabeleri’ diye isim vermisti ve bizde o sekilde biliyorduk. Zamaninda görevliler burada arastirma yapti ve buradan tasin üzerine çizilmis kadin ve çocuk resmi bulundu. Bu yapinin altinda baska eserlerde olabilir’’ dedi.

Kaynak: İHA