Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz Açiklamasi 'Yangin Büyük Ölçüde Kontrol Altina Alindi'

Bursa’nin Yildirim ilçesindeki kagit ve elyaf fabrikasindaki yangini söndürme çalismalari devam ediyor. Olay yerine gelen Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, can kaybinin ve yaralanmanin olmadigini, yanginin büyük ölçüde kontrol altina alindigini ifade etti.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz Açiklamasi 'Yangin Büyük Ölçüde Kontrol Altina Alindi'
Edinilen bilgiye göre, saat 10.00 siralarinda merkez Yildirim ilçesi Vakifköy Mahallesi’nde geri dönüsüm fabrikasinda yangin çikti. Ham maddeler kisa sürede tutustu ve alevler büyüdü. Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne bagli itfaiye ekipleri yangina müdahale etse de alevler çevredeki kagit, tekstil, köpük olmak üzere 4 fabrikaya siçradi.

Fabrikalarin yanindaki tüm evler de tedbir amaciyla bosaltildi. Çevik kuvvetin TOMA araçlarinin yani sira, Tarim A.S’nin sulama tankerleri ve itfaiye ekiplerinin hem karadan hem de 40 metrelik merdivenle havadan müdahalesi sürüyor.

Olay yerine gelen Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Yildirim’a, Bursa’ya geçmis olsun diyorum. Çelebi Mehmet Mahallesi’nde geri dönüsümcülerin oldugu bölgede bir yangin çikiyor. Kagit deposunda basliyor, akabinde de yorgan yapilan elyaflarin, süngerlerin oldugu depoya siçriyor. Büyük ölçüde yangin kontrol altina alinmis durumda, elyaf fabrikasi haricinde. Herhangi bir can kaybimiz yok. Konutlara siçrama ihtimali de büyük ölçüde engellendi. Su anda elyaf fabrikasindaki alevler kontrol altina alinmaya çalisiliyor. Diger taraflarda da sogutma çalismalari devam ediyor” dedi.

Oktay Yilmaz sözlerini söyle tamamladi: “Fabrikanin yanindaki dokuma fabrikasinda su an bir problem yok. Sadece elyaf deposunda sorun devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi ve Yildirim Belediyesi’nin tüm ekipleri alanda seferber oldu. Evlerin tahliyesi de söz konusu degil, önlemler alindi. Arada bir koridor olusturuldu. Su an için evlere siçramasi söz konusu degil. Helikopter istendi ama daha bölgeye ulasmadi. Arkadaslar degerlendiriyor. Can kaybi, yaralanma yok sadece maddi hasarli bir yangin diyebiliriz.”
Kaynak: İHA