Yaz Gebelerine Saglik Önerileri

Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Fatma Sezgin, yazi serin ve saglikli bir gebelik geçirmek için anne adaylarina önerilerde bulundu.

Yaz Gebelerine Saglik Önerileri
Gebeligin her dönemi, özel bir dikkat gerektiriyor ama yaz gebeleri için durum daha da hassas oldugunu belirten Medicana Bursa Hastanesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Fatma Sezgin, "Yaz mevsiminde sicaklik artisi ile birlikte gebelige bagli bazi sorunlar da artabiliyor. Sicaklik artisiyla birlikte gebelerde sicak basmalari, tansiyon düsüklügü, bulanti ve kusmalardaki artis, halsizlik, uykusuzluk ve nefes darligi gibi birtakim sikâyetler artar. Yükselen sicakliklarin sizi keyfinizi bozmasina izin vermeyin"dedi.

Gebelikte hafif nefes darligi, yorgunluk, siddetli olmayan ödem, kalp çarpintisi, göz kararmasi, tansiyon düsüklügü gibi sikintilar olabilecegini belirten Op. Dr. Fatma Sezgin, "Yaz aylarinda bu gibi sikâyetler biraz daha yogun yasanabilir. Bebegin ve annenin susuz kalmamasi gerekir. Bu durumda bas etmenin yolu günes isinlarininim dik geldigi saatlerde uzun süre güneste kalmamak ve yeterince su içmek gereklidir. Bol sivi tüketmek, günde ortalama 3 litre su içmek, idrar yolu enfeksiyonlari, kabizlik, karin agrilari, bebegin suyunun azalmasi gibi durumlari engeller. Gidalar açisindan yaz aylarinda yagli baharatlar tuzlu gidalardan kaçinilmalidir" diye konustu.

Kaynak: İHA