Vali Demirtas Yangin Bölgesinde Açiklamalarda Bulundu

Bursa’da bir fabrikada çikan ve sonrasinda 2 fabrikaya daha siçrayan yangini kontrol altina almak için çalismalar sürüyor. Bursa Valisi Mahmut Demirtas, yangin bölgesinde yaptigi açiklamalarda 400 itfaiye erinin yangini söndürmek için çalistigini ifade etti.

Vali Demirtas Yangin Bölgesinde Açiklamalarda Bulundu
Merkez Yildirim ilçesi Vakif Mahallesi’nde bulunan bir fabrikada baslayan ve kisa sürede 2 fabrikaya daha siçrayan yangini söndürme mücadelesi sürüyor. 400 itfaiye personeli, Tarim A.S.’ye bagli tankerler, TOMA ve Yildirim Belediyesi tankerleri ile beraber Orman Bölge Müdürlügü’ne bagli arazözler yangina müdahale ediyor.

Yangin bölgesine gelen Bursa Valisi Mahmut Demirtas, "Yangin su anda 4 fabrikada etkili oldu. Yangini büyük ölçüde kontrol altina aldik. Sogutma çalismalarimiz hizli bir sekilde devam ediyor. Bir taraftan itfaiye ekiplerimiz, diger taraftan orman ve emniyetimizin TOMA’lari ile yangina müdahale sürüyor. Ciddi bir sikinti kalmadi. Yangin, ikametlere ulasmadi ancak tedbir amaçli evleri bosalttik. Arkadaslarimizin gayreti ile kimsenin burnu kanamadan atlatiyoruz. Sadece 1 itfaiye eri asiri dumandan etkilenerek hastaneye kaldirildi. Yanginin sebebini rapor gelmeden söyleyemeyiz ancak, geri dönüsüm fabrikasindan basladigini düsünüyoruz. 400 ve üzeri personel ile müdahalemiz sürüyor. Kisa sürede büyüyen alevleri kontrol altina aldik sayilir. Su anda evlere ulasan bir tehdit yok" dedi.

Yangini söndürme çalismalari sürüyor.
Kaynak: İHA