Vali Aygöl Orman Yanginlarina Karsi Uyardi

Bilecik – Bilecik Valisi Sefik Aygöl, Bilecik’te sürekli olarak tekrarlanan orman yanginlarina dikkat çekerek vatandaslara uyarida bulundu.

Vali Aygöl Orman Yanginlarina Karsi Uyardi
Vali Sefik Aygöl, Osmaneli’ne bagli Kizilöz Köyü Armutlu yangin gözetleme kulesinde incelemelerde bulunduktan sonra Orman Isletme Müdürlügü’nü ziyaret etti. Vali Aygöl, Armutlu yangin gözetleme kulesinde ekiplere anons geçerek kolayliklar diledi. Bilecik’te sicaklarin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle beraber artan orman yanginlarini ele alan Vali Aygöl, “Bilecik ilimizin yüzde 57’si ormanla kapli. Bilecik’te yasanan ve aci kayba yol açan orman yanginlari için vatandaslar olarak herkesi bilinçli olmaya davet ediyorum. Herhangi büyük bir kayip yasanmadan önce bunun önüne geçmeliyiz. Bu sicaklarda gerekli ve aninda müdahale ile söndürdügümüz yanginlara sebebiyet olacak seylerden uzak durmaliyiz” dedi.

Sözlerine devam eden Vali Aygöl, yesil vatan için cansiperane mücadele eden ormancilari tebrik ederek “Orman kahramanlarimiz bu yil içerisinde bir tanesi biraz önce olmak üzere onlarca yangina hizli bir sekilde müdahale ederek, muhtemel büyük bir yanginin önüne geçtiler. Ormanlarimizi tüm gücümüzle korumaya devam ediyoruz. En ufak bir süphe de 7/24 112 Acil Çagri Merkezi’ne ulasmanizi rica ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA