TIKA, Tunus'taki Kadin Hastaliklari Ve Dogum Hastanesinin Hasta Bakim Servisini Yeniledi

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Tunus’taki Vesile Burgiba Kadin Hastaliklari ve Dogum Hastanesi’nin hasta bakim servisini yenileyerek hizmete sundu.

TIKA, Tunus'taki Kadin Hastaliklari Ve Dogum Hastanesinin Hasta Bakim Servisini Yeniledi
Baskent Tunus’taki ülkenin ilk tam tesekküllü dogum hastanesi olan Vesile Burgiba Kadin Hastaliklari ve Dogum Hastanesinde düzenlenen açilis törenine, Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, Tunus Saglik Bakanligi Halk Sagligi Müdürü Tarik bin Nasir, Tunus TIKA Koordinatörü Ali Fuat Cebeci, Tunuslu yetkililer ve hastane görevlileri katildi.

Büyükelçi Demircan, açilisin ardindan yaptigi açiklamada, özellikle kadin ve çocuklara hizmet veren bir hastaneye katki sunmaktan memnuniyet duydugunu ifade etti.

Tunus Halk Sagligi Müdürü bin Nasir da iki ülke arasinda saglik alaninda iliskileri gelistirecek bir projenin içinde yer almaktan dolayi mutlu olduklarini, bu tür projelerin saglik alaninda farkli is birliklerinin önünü açacagini dile getirdi.

TIKA’nin hasta bakim servisinin yenilenmesinde modern tibbi ekipmanlar kullandigini belirten bin Nasir, yenilenen bölümlerin açilmasiyla beraber hastanenin daha saglikli ve iyi bir sekilde hizmet verecegini söyledi.



Vesile Burgiba Kadin ve Dogum Hastanesinde yilda 8 bin dogum gerçeklestiriliyor

Vesile Burgiba Kadin Hastaliklari ve Dogum Hastanesinin ülkedeki ilk ve en büyük dogum hastanesi olduguna dikkati çeken Tunus TIKA Koordinatörü Cebeci ise hastanede bir yilda 20 bin civarinda muayene yaklasik 8 bin de dogumun gerçeklestirildigini aktardi.

TIKA’nin 2012 yilindan bu yana Tunus’ta çesitli projeleri hayata geçirdigini söyleyen Cebeci, sunlari kaydetti:

"Hastane bünyesinde bulunan servis odalarinin ultrason cihazi dahil önemli bir kismi yenilendi. Hastanenin hasta bakim kapasitesini artiran bu proje ayni zamanda yatis yapan hastalarin konforlu ve saglikli bir hizmet almalarini saglayacak.

Tunus’ta saglik alaninda birçok proje gerçeklestirdik, bu projelerin devami için çalismalarimizi devam ettirme gayreti içerisindeyiz."

Tunus’taki faaliyetlerine 2012’de baslayan TIKA, idari ve sivil altyapilarin gelistirilmesi basta olmak üzere egitim, saglik, kültür ve tarim gibi farkli sektörde su ana kadar 250’ye yakin kalkinma ve teknik is birligi projesini hayata geçirdi.
Kaynak: İHA