Tercih Döneminde Bölüm Seçerken Is Imkanlarina Dikkat

YKS sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan tercih dönemine girildi. 25 Temmuz-2 Agustos arasinda yapilacak olan tercihler öncesi Yakin Dogu Üniversitesi Tanitim Müdürü Mahmut Çelik, ögrencilere önemli tavsiyeler verdi. Is imkanlarina göre bölüm seçilmesi gerektigini vurgulayan Çelik, saglik alaninda okumak isteyen ögrencilerin ise hastanesi olan üniversiteleri tercih etmesi gerektiginin altini çizdi.

Tercih Döneminde Bölüm Seçerken Is Imkanlarina Dikkat
Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlari 16 Temmuz’da açiklandi. Ögrenciler, aldiklari puanlara ve basari siralamalarina göre tercih yapacaklari zorlu sürece girdi. 25 Temmuz- 2 Agustos’ta Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi’nin (ÖSYM) https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday Islemleri Mobil Uygulamasindan yapilacak tercihler öncesi Yakin Dogu Üniversitesi Tanitim Müdürü Mahmut Çelik, ögrencilere üniversite tercihlerinde dikkat etmeleri gereken noktalari anlatti.

Saglik alaninda bölüm seçerken uygulama imkanlari önemli

Üniversite Tercih Fuari’nda konusan Çelik, “Aday ögrencilerimiz için tercih dönemine basliyoruz. Zorlu süreçte ögrencilerimize yardimci olmaya çalisiyoruz” dedi.

Ögrencilerin bölüm tercihinde ilk olarak is imkanlarini göz önünde bulundurmasi gerektigini belirten Çelik, “Bölüm seçerken daha çok is olanagi saglayacak bölümleri tercih etmeleri gerekiyor. Tip seçiyorlarsa tercih edecekleri üniversitenin hastanesi var mi dikkat etmeliler. Saglik alaninda seçecekleri bir üniversitede tip fakültesi hastanesi olmasina dikkat etmeleri gerekiyor. Dis hekimligi fakültesi seçeceklerse de dis hastanesinin olmasi önemli” diye konustu.



Hayvan hastanesi olan tek vakif üniversitesi

Yakin Dogu Üniversitesi’nin Kuzey Kibris’i kapsayan güçlü bir saglik agina sahip oldugunu vurgulayan Çelik, “Iki tip fakültesi hastanesi ve dis hastanemizle adanin saglik ihtiyaçlarini karsilarken ögrencilerimize de güçlü bir uygulama olanagi sagliyoruz” dedi.

Vakif üniversiteleri arasinda tek hayvan hastanesinin de Yakin Dogu Üniversitesi’nde bulundugunu belirten Çelik, su ifadeleri kullandi:

“Veterinerlik fakültemiz mevcut. Su an Türkiye’de vakif üniversiteleri arasinda ilk ve tek olan hayvan hastanemiz var. Mühendislik alanini tercih edecek ögrencilerimize de is garantisi veriyoruz. Basarili olan arkadaslara elektrikli otomobil fabrikamiz GÜNSEL’de staj ve is imkani veriyoruz. Hem okurken staj imkani sagliyoruz okul bittikten sonraki dilimde de is garantisi veriyoruz. Ve bu birçok alanda mevcut.”

“THE siralamasinda Türkiye’de 3’üncüyüz”

“Yakin Dogu Üniversitesi olarak, Times Higher Education’in (THE) açikladigi son listede dünya siralamasinda 139. üniversiteyiz. Türkiye’de 3’üncü, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 1’inci sirada olan bir üniversiteyiz” diyen Çelik, “Ögrencilerimiz için lisans ve önlisans olmak üzere 196 farkli bölümümüz bulunmakta. Fiyat noktamizda yüzde 90’a varan tercih burslarimizla velilerimizi rahatlatmak için yardimci olmaya çalisiyoruz. Kampüsteki ögrencilerimizin imkanlari, yurt, spor kompleksleri gibi birçok anlamda ögrencilerimizin kampüsle bütünlesmelerini sagliyoruz” diyerek sözlerini noktaladi.
Kaynak: İHA