Son Seçim Anketine Göre Kamala Harris Az Farkla Trump'in Önünde

ABD’de Reuters/Ipsos tarafindan yeni yapilan bir anket, Baskan Yardimcisi Kamala Harris’in Cumhuriyetçi Parti’nin adayi Donald Trump’tan az farkla önde oldugunu gösterdi.

Son Seçim Anketine Göre Kamala Harris Az Farkla Trump'in Önünde
ABD Baskani Joe Biden’in seçim yarisindan çekilmesinin ardindan Reuters/Ipsos tarafindan yeni yapilan bir ankete göre Baskan Yardimcisi Kamala Harris, Cumhuriyetçi Parti’nin adayi Donald Trump’tan az farkla önde. Biden’in destegini açikladigi Harris’in oy orani yüzde 44 olurken, eski Baskan Donald Trump’in oy orani yüzde 42 oldu. Bir hafta önce Baskan Biden’in seçim yarisindan çekilmesi öncesinde yapilan bir anket, Trump ve Biden’in oy oranlarinin neredeyse esit oldugunu, temmuz ayi basinda yapilan bir anket ise Trump’in yüzde 1 farkla önde oldugunu göstermisti.

Harris, 81 yasindaki Biden’in parti üyelerinin seçimleri Trump’in kazanmasi ve Biden’in dört yil daha göreve devam edip edemeyecegi yönündeki endiseleri ve baskilar nedeniyle seçim yarisindan çekilme karari almasinin ardindan hizli bir sekilde partisinin destegini topladi. Harris’in seçim kampanyasi ekibi tarafindan yayinlanan açiklamaya göre Baskan Yardimcisi Harris, önümüzdeki ay yapilacak parti kongresinde Demokrat Parti’nin adayini belirleyecek olan delegelerin çogunlugunun destek taahhüdünü alarak adayligini garantiledi. Demokrat Parti’nin Senato ve Temsilciler Meclisindeki liderleri Chuck Schumer ve Hakeem Jeffries dahil birçok Demokrat lider de Harris’e destegini açikladi.

Associated Press tarafindan delegeler arasinda gerçeklestirilen bir anket de Demokrat Parti’nin adayi olmak için en az bin 976 oya ihtiyaç duyan Harris’in 2 bin 500’den fazla delegenin destegine ulastigini ortaya koydu.
Kaynak: İHA